ΑΠΘ: Πώς έγινε για άλλη μια φορά εμπόλεμη ζώνη

ΑΠΘ: Πώς έγινε για άλλη μια φορά εμπόλεμη ζώνη

Η ένταση ξεκίνησε λίγο πριν τη 1:00 μετά από μια μικρή επίθεση στη διμοιρία που βρισκόταν κοντά στη Σχολή Θετικών Επιστημών, δηλαδή 500 και πλεον μέτρα μακριά από το χώρο της συναυλίας. Αυτό οδήγησε τα ΜΑΤ να κατέβουν αρχικά προς το χώρο που γινόταν η συναυλία. Ενώ τα πράγματα έδειχναν πως ήταν μια μικρή επίθεση, που έλαβε μια μικρή απάντηση με μια κρότου λάμψης και ένα δακρυγόνο, η αστυνομία στη συνέχεια επιτέθηκε για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά στο σώμα της συναυλίας με εκτεταμμένη χρήση δακρυγόνων.

Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος προς την έξοδο της Θεολογικής, ενώ η ένταση συνεχίστηκε και μπροστά στην Πρυτανεία. Ο κόσμος μετά από λίγα λεπτά συγκροτήθηκε σε σώμα πορείας στην Καμάρα και περίπου 1500 άτομα συγκρούστηκαν με την αστυνομία που έκανε για πρώτη φορά χρήση Αύρας. Οι συγκρούσεις διήρκησαν για πάνω από μισή ώρα, ξεκινώντας από το ύψος της Αγγελάκη και ολοκληρθώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η αστυνομία έκανε μια σύλληψη εντός του ΑΠΘ, ενώ σημειώθηκαν και αρκετοί τραυματισμοί στην προσπάθεια του κόμσου να αποχωρήσει από το χώρο.

Οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ., που σήμερα το πρωί σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι δεν έριξαν χημικά στη συναυλία, είναι εγκληματικές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter