Άρνηση Ιερώνυμου για το δικαίωμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

Άρνηση Ιερώνυμου για το δικαίωμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

Την άρνησή του για το ζήτημα της τεκνοθεσίας και τον γάμο από ομόφυλα ζευγάρια, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τοποθετήθηκε με άστοχα παραδείγματα και «αποφάσεις» που αναμένεται να παρθούν από την Ιερά Σύνοδο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να ζήσει όπως θέλει, ωστόσο μίλησε για συμβίωση και όχι για γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Όπως ανέφερε: «Η Εκκλησία πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου. Δεν θα του επιτρέψουμε όμως να μας αλλάξει τη σύνθεση της κοινωνίας». Σε άλλο σημείο δήλωσε ότι «Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση», δηλώνοντας ουσιαστικά την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Έτσι δικαιολογείται και το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου καθυστερεί να καταθέσει το νομοσχέδιο, παρά τις υποσχέσεις ότι θα το είχε φέρει μέχρι το τέλος του χρόνου. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να έρθει σε ρήξη με την Εκκλησία. Υπενθυμίζεται ότι μερίδα των υπουργών της κυβέρνησης έχει αντιδράσει έντονα σε αυτό το νομοσχέδιο, απειλώντας μάλιστα με παραιτήσεις.

Σχετικά με το ζήτημα του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την τεκνοθεσία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε: «Είναι ένα θέμα τεράστιο. Η Εκκλησία δεν έχει πάρει επίσημη θέση, αλλά η Σύνοδος συνέρχεται αύριο. Είμαι αποφασισμένος να το θέσω το θέμα και να το κουβεντιάσουμε» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος ενώ ερωτηθείς αν έχει προσωπική άποψη απάντησε: «Έχω, αλλά δεν θα ήθελα να σας την πω, θα τη μάθετε από τη Σύνοδο[…]

»Η Σύνοδος δεν θα πάρει απόφαση, θα το μελετήσουμε το θέμα, θα ανταλλάξουμε απόψεις, θα δούμε τι θα αποφασίσει. Μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει θα συγκληθεί όλη η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας και η Εκκλησία όλη θα αποφασίσει τι θα γίνει».

Παράλληλα, τοποθετήθηκε με άστοχα παραδείγματα, τα οποία αφορούσαν τις φυσικές καταστροφές. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν μπορεί δηλαδή η εκκλησία να πει να λάβουμε τα μέτρα μας να μην καταστρέφουμε τους όρους γιατί καίγεται το δάσος, γιατί γίνονται οι πλημμύρες, τώρα που καταστρέφεται… όχι καταστρέφεται, παγιώνεται η ίδια η κοινωνία για τους δικούς της λόγους… δεν λέω κάτι περισσότερο».

Μάλιστα, επανέλαβε, ότι «Είπα είναι ελεύθερος, ξεκαθάρισα τη θέση μου» και συνέχισε λέγοντας ότι «πώς θα κάνει παιδί που θα κάνει την κοινωνία μου αύριο και ποια θα είναι η κοινωνία; Έχετε ανθρώπινα δικαιώματα εσείς; Το παιδάκι αυτό θα έχει; Εσείς έχετε μια μαμά; Αυτό τι θα έχει; Θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες. Την ελευθερία του ανθρώπου την δέχομαι. Το να μου αλλάξει τον τρόπο ζωής δεν το επιτρέπω. Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση». 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter