Άρον άρον η ΝΔ ρίχνει τίτλους τέλους στην Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις Μητσοτάκη

Άρον άρον η ΝΔ ρίχνει τίτλους τέλους στην Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις Μητσοτάκη

Μετά το πέρας της κατάθεσης του Νίκου Ανδρουλάκη έπεσε και τυπικά η αυλαία της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές του επιτελικού παρακράτους, με την πλειοψηφία να έχει «ακρωτηριάσει» κάθε δυνατότητα ελέγχου διερεύνησης του πολύκροτου σκανδάλου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας το σαμποτάζ, η ΝΔ αρνήθηκε για άλλη μια φορά την κλήση κομβικών μαρτύρων και, μάλιστα, δεν δέχθηκε καν να δώσει λίγες μέρες παράταση στην τελική ημερομηνία κατάθεσης των πορισμάτων των κομμάτων.

«Ημέρα ντροπής για τη Βουλή»

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση μεθόδευσε το άρον άρον κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, παρά τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι ο Σταμάτης Τριμπάλης διαχειριστής της KRIKEL έχει ψευδομαρτυρήσει στην Επιτροπή.

«Η σημερινή είναι μέρα ντροπής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Δημοκρατία , αλλά το θέμα δεν κλείνει εδώ. Αναμένεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας , όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες, ορατοί και αόρατοι καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις» σημειώνουν οι πηγές και καταλήγουν λέγοντας:

«Όσο και αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για την Δημοκρατία, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, είτε πριν, είτε μετά τις εκλογές.-».

«Δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό η κατάθεση Ανδρουλάκη»

Στον αντίποδα, πηγές της ΝΔ αντιτείνουν ότι η σημερινή κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ ισχυρίζονται πως «επρόκειτο για μια κατάθεση γεμάτη αοριστολογίες, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο ή απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν».

«Κατήγγειλε ότι δεν έγινε σεβαστή η ιδιότητα του, όμως απέφυγε επιμελώς να απαντήσει αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να εξαιρείται από την άρση απορρήτου. Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση για την αναβάθμιση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» τονίζουν και συμπληρώνουν:

«Επισήμανε ότι δεν έχει στοιχεία πως η ΕΥΠ χρησιμοποιεί το Predator, ενώ στην ερώτηση αν έχει στοιχεία για την εμπλοκή του Πρωθυπουργού, το μόνο που βρήκε να απαντήσει ήταν ότι “δεν είναι μάντης”. Την ίδια στιγμή, υποβάθμισε τις ηχηρές αποκαλύψεις Ρουμπάτη για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα, συντασσόμενος σε απόλυτο βαθμό με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Και σημειώνουν καταληκτικά: «Τέλος, είναι λυπηρό να δηλώνει ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος ενώπιον της Επιτροπής ότι είναι διατεθειμένος να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών, ανάλογα με το ποιο πρόσωπο τις θέτει, ευτελίζοντας έτσι το θεσμό του βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Διαβάστε επίσης: 

Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις στην Εξεταστική από το θύμα παρακολούθησης: «Δεν μπορώ να ξέρω γιατί… μπήκε στο σπίτι μου ο κλέφτης» απαντά ο Ανδρουλάκης

Ανδρουλάκης στην Εξεταστική: «Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από το “φουστάνι” του απορρήτου – Ο Μητσοτάκης πού είναι;»

Καταπέλτης κατά Μητσοτάκη, ο Ανδρουλάκης καταθέτει στην Εξεταστική της Βουλής για τις υποκλοπές

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter