Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις στην Εξεταστική από το θύμα παρακολούθησης: «Δεν μπορώ να ξέρω γιατί… μπήκε στο σπίτι μου ο κλέφτης» απαντά ο Ανδρουλάκης

Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις στην Εξεταστική από το θύμα παρακολούθησης: «Δεν μπορώ να ξέρω γιατί… μπήκε στο σπίτι μου ο κλέφτης» απαντά ο Ανδρουλάκης

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική και παράλληλα νομικός σύμβουλος του δήμου Βέροιας, κατά του οποίου είχε καταθέσει τρεις αγωγές αξιώνοντας συνολικά 15.831.904 ευρώ, ζητά απαντήσεις από τον Νίκο Ανδρουλάκη (δηλαδή, από το θύμα παρακολούθησης) σε σχέση με το αν το Δημόσιο έχει προμηθευτεί το Predator και αν γνώριζε ο πρωθυπουργός για την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου.

Ο βουλευτής Ημαθίας με τη ΝΔ που απέσυρε τις αξιώσεις του κατά του Δήμου – εργοδότη του μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του Documento, φέρεται να σχολίασε πως ο μάρτυρας ήταν άδικος σε σχέση με τη στάση που τηρεί η πλειοψηφία στην Επιτροπή. «Μας προσβάλλετε, ήσασταν άδικος κ. Ανδρουλάκη» φέρεται να είπε στον μάρτυρα, συμπληρώνοντας πως «προσπαθήσαμε να βγουν όλα στο φως». Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε υπήρχε παρότρυνση στον οποιοδήποτε μάρτυρα να επικαλεστεί ή όχι το απόρρητο.

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο μισθός βουλευτή δεν είναι… αρκετός

O Τσαβδαρίδης παραιτείται από το… ξεζούμισμα του Δήμου Βέροιας

Εξηγήσεις από το… θύμα

Ο εισηγητής της ΝΔ φέρεται να ρώτησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αν έχει να καταθέσει κάποιο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ότι το Δημόσιο έχει προμηθευτεί το Predator ή άλλο λογισμικό. Επίσης, φέρεται να ρώτησε τον μάρτυρα εάν έχει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για την παρακολούθησή του ή αν το πρωθυπουργικό γραφείο γνώριζε για την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, ενώ το τρίτο ερώτημα είχε να κάνει με το αν ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί ότι σε περίπτωση παρακολούθησης πολιτικού πρέπει να διατηρούνται επ΄αόριστον τα στοιχεία.

«Αν δεν σας θορυβεί ότι σχεδόν ταυτόχρονα ΕΥΠ και Predator με παρακολουθούσαν, εγώ τι να πω;» αναρωτήθηκε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Πρόκειται για διαβολικές συμπτώσεις και μια ακόμα διαβολική είναι το πότε καταστράφηκε το αρχείο μου. Πώς δέχεστε αυτές τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές;». Απάντησε δε ότι δεν είναι… μάντης για ξέρει αν γνώριζε ο πρωθυπουργός για την παρακολούθησή του, όμως, υπογράμμισε πως γνωρίζει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του και άλλαξε τα κριτήρια διορισμού του διοικητή της Υπηρεσίας.

Σχολίασε δηκτικά ότι ο πρωθυπουργός, χωρίς να γνωρίζει την υπόθεση, έδιωξε τον διοικητή της ΕΥΠ και τον ανιψιό του και προέτρεψε όλα τα μέλη της Επιτροπής να καλέσουν «όλους τους εμπλεκόμενους»«Έγινε Εξεταστική και το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλέσατε, ήταν το θύμα…» στηλίτευσε και παρότρυνε τους βουλευτές να ρωτήσουν τον κ. Μητσοτάκη, «ο οποίος έπρεπε να είναι εδώ και να κάθεται σε αυτή την καρέκλα», για τα υπόλοιπα.

«Ο Μητσοτάκης ξέρει όλη την αλήθεια»

Εν συνεχεία, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός ξέρει όλη την αλήθεια» και πως ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει γιατί.. μπήκε στο σπίτι του ο κλέφτης. «Δεν υπάρχουν νησίδες υπεράνω κοινοβουλευτικού ελέγχου και Δικαιοσύνης. Εάν πιστεύετε σε αυτά που λέτε, τότε δεν θα έπρεπε να σταματήσει η παρακολούθησή μου. Γιατί σταματήσατε την παρακολούθησή μου;» διερωτήθηκε.

Διαβάστε επίσης

Ανδρουλάκης στην Εξεταστική: «Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από το “φουστάνι” του απορρήτου – Ο Μητσοτάκης πού είναι;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter