Αρτοποιός (Πυροσβεστική): Οι φωτιές μπαίνουν από ανθρώπινο χέρι – Έχουν κληθεί αρκετοί για καταθέσεις

Αρτοποιός (Πυροσβεστική): Οι φωτιές μπαίνουν από ανθρώπινο χέρι – Έχουν κληθεί αρκετοί για καταθέσεις

«Ολες οι δυνάμεις επιχειρούν σε τρία μέτωπα, μεταξύ Κιοταρίου και Γενναδίου, στα Λάερμα, και νότια – νοτιοδυτικά του Απόλλωνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής

Ο κ. Αρτοποιός είπε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις ανατολικά από τα Λάερμα, όπου ξεκίνησε νέα κηλίδωση προς το φράγμα Γαδουρά και νοτίως του Απόλλωνα.

Είπε ότι το βασικό μέτωπο είναι αυτό του Κιοταρίου, όπου υπάρχουν και τουριστικά καταλύματα. Κάποια από αυτά έχουν υποστεί ζημιές περιφερειακά, δηλαδή έχουν καεί ομπρέλες και beach bar, αλλά όχι οι κύριες μονάδες.

Επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία, συλλέγονται στοιχεία και έχουν κληθεί να καταθέσουν αρκετοί άνθρωποι.

Οι πυρκαγιές μπαίνουν από ανθρώπινο χέρι, θα εξεταστεί αν είναι από αμέλεια ή από πρόθεση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουν κληθεί άτομα για καταθέσεις και θα κληθούν και άλλα. Μόλις έχουμε πλήρη στοιχεία, γιατί η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, θα προβούμε σε ανακοινώσεις» είπε, ενώ πρόσθεσε σε άλλη σύνδεση: «Εξετάζουμε ειτε την αμέλεια είτε την πρόθεση. Θα βρεθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, οι πυροσβέστες βρίσκονται επί ποδός για την πυρκαγιά ενώ αναφέρθηκε και στον χάρτη του «κόκκινου» συναγερμού που ισχύει για σήμερα με αρκετές περιοχές να έχουν κίνδυνο επικινδυνότητας 5.

«Χρειάζεται πολλή προσοχή σήμερα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Αρτοποιός: Ενίσχυση των πεζοπόρων τμημάτων
Έχουμε μπροστά μας άλλη μια δύσκολη ημέρα, στη μάχη της φωτιάς ρίχνονται 266 πυροσβέστες με 16 πεζοπόρα τμήματα, 49 οχήματα και εκατοντάδες εθελοντές, ενώ συνδράμουν προσφέροντας μεγάλη βοήθεια από την περιφέρεια και τον δήμο που βοήθησαν χθες στους απεγκλωβισμούς, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιάννης Αρτοποιός.

Συμπλήρωσε ότι επιχειρούν και 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι ενισχύθηκαν τα πεζοπόρα τμήματα, γιατί -όπως είπε- αυτή τη φωτιά πρέπει να την περπατήσουν, να μπουν μέσα στα διάσελα, ειδικά στο σημείο της φωτιάς στο Κιοτάρι που είναι μέσα στα τουριστικά καταλύματα. Ακολυθούν τα αεροπλάνα που ρίχνουν με ένταση εκεί το νερό.

Πρόκειται για μια δύσκολη επιχείρηση, τόνισε, συμπληρώνοντας ότι χτες ο αέρας έκανε μεγάλη ζημιά.

Ο κ. Αρτοποιός επισήμανε πως οι συνθήκες δεν βοηθούν εξαιτίας της μεγάλης ξηρασίας και της πυκνότητας της βιομάζας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter