Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος για ομόφυλα ζευγάρια: Είναι αδέλφια μας (Video)

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος για ομόφυλα ζευγάρια: Είναι αδέλφια μας (Video)

Με διαφορετικό λόγο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει από την Εκκλησία, εκφράστηκε σε συνέντευξή του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος (υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο) όσον αφορά το γάμο ομοφύλων και την τεκνοθεσία, θυμίζοντας πως ο λόγος της Εκκλησίας είναι κοντά στον άνθρωπο και όχι απέναντί του.

Χαρακτηριστικό της τοποθέτησής του ήταν η φράση: «Είναι αδέρφια μας, και εμείς οι πνευματικοί δεν είμαστε άγγελοι».

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV, σημείωσε ότι, όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά του Θεού και δεν μπορεί να διαχωρίζονται με βάση το εάν είναι ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι. «Θα πω πρώτα για τους ομοφυλόφιλους ανθρώπους. Για να περάσουμε σε αυτό που ονομάζεται γάμος. Να μιλήσουμε για τα πρόσωπα. Με τα ομοφυλόφιλα πρόσωπα δεν έχουμε κανένα προβληματισμό στην ανοιχτή μας αγκαλιά προς αυτά. Είναι αδέρφια μας, είναι άνθρωποι που έχουν έναν προσανατολισμό, που εγώ δεν είμαι άξιος να κρίνω κανένα από αυτούς. Γιατί ο Χριστός μου είπε μην κρίνεις ίνα μην κριθείς», ανέφερε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως, «όποιος λοιπόν εκφράζεται κατηγορηματικά εναντίον αυτών των προσώπων που έχουν ανάγκη περισσότερο από όλους αγάπης, που δε στάθηκε ούτε ένα λεπτό στη σκέψη πώς έχουν γίνει αυτό που είναι, τι παιδική ζωή είχαν, τι τραύματα κουβαλούν… Ισχύει όχι μόνο για τα ομόφυλα πρόσωπα, αλλά για όλα τα πρόσωπα που βγάζουν βία στην κοινωνία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης πάντως φάνηκε να διατυπώνει διαφορετικές ανησυχίες σε ότι αφορά την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ξεκαθαρίζοντας ότι μια τέτοια πρόβλεψη απαιτεί πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες που δεν θα πρέπει καν να αφήνουν περιθώριο όποιας συζήτησης, αν από μόνες τους δεν προχωρήσουν και δεν αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε συζήτηση. Τέτοιες απαραίτητες διαδικασίες χαρακτήρισε, την επιστημονική προσέγγιση που θα αφορά στα παιδιά, την ανατροφή τους και την πνευματική και ψυχολογική τους κατάσταση.

«Θα ήθελα πριν από οτιδήποτε να μελετήσω και να ακούσω απόψεις ειδικών ανθρώπων. Θέλω να με φωτίσουν άνθρωποι που ασχολούνται με την παιδική ψυχολογία. Αν είναι να κάνουμε παιδιά τραυματισμένα, όχι κατ΄ ανάγκη που θα πάρουν τον προσανατολισμό των γονέων, των ομόφυλων, αυτό δεν το συζητώ. Αλλά παιδιά τραυματισμένα που δεν θα έχουν ξεκαθαρίσει ποια είναι η οικογένεια πραγματικά, ποιος είναι ο ρόλος του καθενός στην οικογένεια, αν υπάρχουν διακριτοί ρόλοι των δύο γονέων, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Η εκκλησία μπορεί να ταυτίζει την φωνή με αυτών των παιδιών. Ας δοθεί η δυνατότητα στα ετερόφυλα ζευγάρια να κάνουν τεκνοθεσία, ας δούμε το Νο1 πρόβλημα το δημογραφικό, ας δούμε αυτά τα προβλήματα, που δεν τα προβάλλω ως αντίλογο, αλλά υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ευγένιος πάντως αναφερόμενος συνολικά στο πως αλλάζει ο άνθρωπος με την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της τεχνολογίας, εξήγησε ότι η απομόνωση και ο απανθρωπισμός, η αποξένωση και η έλλειψη σύνδεσης με το συνάνθρωπο, δεν οδηγεί σε δρόμους που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κρήτης:

Διαβάστε επίσης:

Διάσπαση με χορηγό

Δικαίωση Κούλογλου: Καταδίκη δύο δημοσιογράφων του iefimerida για ψευδές δημοσίευμα

ΔΝΤ: Δανείζει 4,7 δισ. δολάρια στην Αργεντινή εκθειάζοντας τα μέτρα – σοκ του Μιλέι

Μεσολόγγι: «Χτενίζουν» λιμνοθάλασσα και Ευηνοχώρι για τον εντοπισμό του 31χρονου – Τι εξετάζουν οι αρχές (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter