Άσφαιρα Μητσοτάκη κατά της ακρίβειας που ανεβαίνει στο 20%

Άσφαιρα Μητσοτάκη κατά της ακρίβειας που ανεβαίνει στο 20%
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Εδώ και πάνω από ένα μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φωτογραφίσεις και δηλώσεις, ο ίδιος και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί του, προσπαθούν να μας πείσουν πως κάνουν τα πάντα για να μειώσουν τις τιμές.

Στριμωγμένος από τις μετρήσεις και τις αντιδράσεις απέναντι στην πρωτοφανή ακρίβεια, αντί να πατάξει τα αίτια στη ρίζα τους προσπαθούν να το χειριστούν επικοινωνιακά με επισκέψεις όπου χαζεύει μια μαγιονέζα επί λεπτά ή πραγματοποιεί εμφανίσεις για το Θεαθήναι.

Λες και χρειάζεται να πάει στο σούπερ μάρκετ ο πρωθυπουργός για να… ελέγξει τις τιμές!

Τέτοιο θέατρο!

Η αλήθεια είναι πως το σύστημα πλουτισμού των ολίγων και πλουσίων καλά λειτούργησε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους λίγους και εκλεκτούς να βλέπουν τα εισοδήματα, τις εισπράξεις τους να πολλαπλασιάζονται εις βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων. Εις βάρος της πλειονότητας του λαού.

Και ενώ το τραπέζι των Χριστουγέννων αναμένεται να είναι κάπου 20% ακριβότερο από πέρσι, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε καλάθια γιορτών για να ρίξει ψίχουλα στη μεσαία τάξη.

Διαφημίζουν παράλληλα τα προϊόντα με μόνιμη μείωση τιμής που στην ουσία έχουν ενσωματώσει όλες τις αυξήσεις και αφορούν ένα ελάχιστο ποσοστό των προϊόντων των σούπερ μάρκετ.

«Πρέπει να καταλάβουν όλες οι επιχειρήσεις, πρωτίστως οι μεγαλύτερες, ότι είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης να συμβάλλουν για να μπορέσουν όλοι οι συμπολίτες μας να κάνουν γιορτές», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύοντας πως το ευχέλαιο βοηθάει.

«Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η αγορά λειτουργεί εύρυθμα προς όφελος του καταναλωτή», είπε επισκεπτόμενος τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς.

Πρόστιμα για τα μάτια του κόσμου!

Κάτι πρόστιμα για τα μάτια του κόσμου έρχονται να συμπληρώσουν το κυβερνητικό θέατρο και τον πρωθυπουργό σαν έναν ντόπιο Δον Κιχώτη να πολεμάει φανταστικούς ανεμόμυλους. Στην περίπτωσή του για να πείσει τους υπόλοιπους πως κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του.

Μόνον που ήταν εκείνος που όρισε και επέλεξε τη διαμόρφωση των τιμών στην ενέργεια, το ρεύμα, τη βενζίνη και άλλα.

Είναι εκείνος που ήθελε τις ιδιωτικοποιήσεις των βασικών αγαθών για να οδηγούνται τα κέρδη σε ιδιώτες και να εμφανίζεται πως δεν μπορεί να ελέγξει τις τιμές…

Ήταν  εκείνος που άφησε ανεξέλεγκτες τις τιμές χωρίς ελέγχους υποβαθμίζοντας και τις υπηρεσίες ελέγχου.

Είναι απλό: Στο σύστημα αυτό βασίζει την κυβέρνησή του και στην στήριξη από τους ισχυρούς που βλέπουν τα εισοδήματα τους να αυξάνονται.

Το ότι συχνά είναι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, είναι εντελώς τυχαίο…

Καλά Χριστούγεννα!

Διαβάστε επίσης: 

Νίκος Μπατσίλας: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση;

Politico: Κρίση εμπιστοσύνης στις δυτικές δημοκρατίες – Το σύστημα είναι «στημένο» υπέρ πλουσίων και ισχυρών

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες τα ματς της Super League (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter