AstraZeneca: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών για τα όρια ηλικίας – Στις 18:00 οι ανακοινώσεις

AstraZeneca: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών για τα όρια ηλικίας – Στις 18:00 οι ανακοινώσεις

Εκτάκτως συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει η ηλικιακή ομάδα που χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αφορμή στάθηκαν τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφηκαν και θεωρούνται πως συνδέονται με τον εμβολιασμό. Τελευταίο περιστατικό, μία 36χρονη γυναίκα από τη Λέσβο η οποία νοσηλεύεται από χθες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο καθώς έπαθε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

«Καλά είμαι. Κάνω θεραπεία. Φαίνεται πως έχει περάσει ο κίνδυνος, είναι αντιμετωπίσιμη η κατάσταση μου» επισημαίνει η ίδια μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή T live. «Το μόνο σύμπτωμα που είχα λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό μου ήταν πονοκέφαλοι. Από εκεί άρχισαν όλα. Πήγα στο νοσοκομείο και τους είπα για τον εμβολιασμό και για τους πονοκεφάλους», αναφέρει η 36χρονη, μιλώντας για τα συμπτώματα που την οδήγησαν στο νοσοκομείο.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στις 18:00. Εκτάκτως θα βρίσκεται και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Δείτε επίσης: Μυτιλήνη: Τι λέει η 36χρονη που έπαθε θρόμβωση αφότου εμβολιάστηκε με AstraZeneca

Μάλιστα, το ενδεχόμενο να ανοίξει η συζήτηση για αλλαγή στα όρια ηλικίας για το AstraZeneca είχαν προαναγγείλει με δηλώσεις τους ειδικοί όπως η Ματίνα Παγώνη και η Αθηνά Λινού.

Δείτε επίσης: AstraZeneca: Μεγαλώνει η ανησυχία για τα περιστατικά θρομβώσεων – «Παράθυρο» από Παγώνη για αλλαγή στα όρια ηλικίας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter