Atsumi Takano: Πέθανε ο εφευρέτης του καραόκε σε ηλικία 100 ετών (Photos)

Atsumi Takano: Πέθανε ο εφευρέτης του καραόκε σε ηλικία 100 ετών (Photos)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών ο δημιουργός του καραόκε, Shigeichi Negishi, σύμφωνα με ανακοίνωση της κόρης του, Atsumi Takano.

Ο επιχειρηματίας με έδρα το Τόκιο ήταν ο πρώτος που αυτοματοποίησε και εμπορευματοποίησε το καραόκε το 1967, λανσάροντας μια συσκευή με την ονομασία «Sparko Box», η οποία μπορούσε αυτόματα να προβάλει τους στίχους τραγουδιών καθώς έπαιζε μουσική.

Ο συγγραφέας Matt Alt, ο οποίος πήρε συνέντευξη από τον επιχειρηματία το 2018 για το βιβλίο του «Pure Invention: How Japan Made the Modern World», έγραψε τον επικήδειο του Negishi στην εφημερίδα The Wall Street Journal, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Επίσης, μοιράστηκε φωτογραφίες του θρυλικού εφευρέτη στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα του X.

 

 

Ο Shigeichi Negishi πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Ιαπωνία, όπου και το καραόκε κέρδισε τεράστια δημοφιλία κατά τις δεκαετίες 1970 – 1980, η οποία παραμένει σε ισχύ ακόμα και σήμερα, στις περισσότερες ασιατικές χώρες.

Πλέον, τα karaoke bars, οι επιχειρήσεις δηλαδή με δωμάτια όπου παρέες μπορούν να τραγουδήσουν ιδιωτικά καραόκε, να πιουν το ποτό τους και να απολαύσουν το αγαπημένο τους γεύμα, είναι ευρέως διαδεδομένες σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενώ η εφεύρεση του καραόκε έχει αποδοθεί ευρέως στον Ιάπωνα μουσικό Daisuke Inoue, ο οποίος κυκλοφόρησε το κουτί «8 Juke» το 1971, στην πραγματικότητα ήταν το Sparko Box του Negeshi που σηματοδότησε την πρώτη μηχανή τραγουδιού τέσσερα χρόνια πριν.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης από την κεντρική πλατεία της Θήβας: «Τιμή μου να είμαι εδώ για να υπηρετήσω την πατρίδα μου»

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Το χρονικό της παραίτησης της… «αθώας» Άννας-Μισέλ

Κασσελάκης για Ασημακοπούλου: Άλλο ένα «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις»

Νίκος Θεοδωρόπουλος: Ζητούσε και τα ρέστα ο κομιστής της λίστας των αποδήμων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter