Αχτσιόγλου και Τεμπονέρας «χέρι-χέρι» στο βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αχτσιόγλου και Τεμπονέρας «χέρι-χέρι» στο βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Είχε και τα πολλά ευτράπελα η πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (11/11/23). Ήταν βέβαια αναμενόμενα αν και λίγο ως πολύ κωμικοτραγικά εάν δεν τα πεις λυπηρά.

Και δεν εννοούμε την κλάκα και τις φωνές των κατά τα άλλα υποτονικών και κουρασμένων συντρόφων όταν τους ζητούσες να βάλουν πλάτη για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το Σάββατο λοιπόν, όπως έγινε γνωστό η Έφη Αχτσιόγλου που είχε προφανώς γεμάτες τις μπαταρίες ανέβηκε στο βήμα για ένσταση επί της διαδικασίας μαζί με τον Διονύση Τεμπονέρα που τελευταία στιγμή δεν θέλησε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Και βέβαια η σύμπλευση μια χαρά είναι εντός των κομμάτων αλλά όλα έχουν ένα μέτρο και ένα στόχο. Γιατί αν συμπεριφέρεσαι σαν ομάδα στην κατασκήνωση, είναι ένα πρόβλημα.

Αν τη μία λες στον αρχηγό «είμαι κουρασμένη, δεν γίνεται, έχω δουλειές» και την άλλη εμφανίζεσαι ως δυναμική παρουσία με πολιτικό παρτενέρ ένα πρόβλημα συνέπειας και ενδεχομένως και εντιμότητας το’χεις.

Ο στόχος ήταν ένας και μοναδικός, να δηλώσουν την σύμπλευση καθώς η «εσωτερική αντιπολίτευση» ήθελα να δείξει ισχύ και να απάντηση στην κίνηση ρουά-ματ του νέου προέδρου που επί πολλές βδομάδες άκουγε τα εξ αμάξης από τα κανάλια της διαπλοκής.

Μόνον που όλα αυτά δεν είναι σοβαρά και δεν προβλέπονται καν από τους κανονισμούς, από το Καταστατικό δηλαδή.

Βλέπετε η Κεντρική Επιτροπή δεν είναι το «Ελλάδα έχεις ταλέντο»!

Και αν κάποιοι συμμετείχαν στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» ήταν -θα μπορούσες να πεις- στις δύο Κυριακές των εκλογών.
Μπορεί να μην το ξέρουν ή μπορεί να μην το παραδέχονται αλλά βγήκε ο «νικητής»!

Όπως λένε -και ουδείς διαψεύδει- ο προεδρεύων της συνεδρίασης Παναγιώτης Ρήγας τους επισήμανε ότι οι ομιλητές πάνε στο βήμα ένας ένας.

Τουλάχιστον πέντε φορές ζήτησε ο προεδρεύων από τον Διονύση Τεμπονέρα να κατέβει κάτω:

«Σε παρακαλώ Διονυση κατέβα από το βήμα, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Ένας από τους δύο θα μιλήσει», τους είπε όπως μαθαίνουμε ο προεδρεύων, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν κατέβαινε και κοίταζε ευθεία την αίθουσα.

Η αίθουσα όπως και να’χει απορεί με το θέαμα που δεν το κρίνει ούτε συντροφικό, ούτε ουσιαστικό και ολοκληρώνεται με την επιστροφή του Διονύση Τεμπονέρα στη θέση του.

Αλλά υπάρχει και συνέχεια. Όπως αναφέρουν μετά την ομιλία της Έφης Αχτσιόγλου ανέβηκε στο βήμα ο Διονύσης Τεμπονέρας χωρίς να έχει πάρει τα λόγο. Γίνεται ακόμα ένα σκηνικό με τον προεδρεύοντα ο οποίος του λέει ότι δεν έχει ζητήσει το λόγο.  «Θα μου απαγορεύσεις το λόγο Πάνο;» ρωτάει ο ίδιος χτυπώντας το χέρι στο βήμα με τον Π. Ρήγα να λέει «αν είναι το ίδιο με την Αχτσιόγλου, το ακούσαμε, έχει καταγραφεί». «Αν είναι κάτι το διαφορετικό σε ακούμε» λέει ο Π. Ρήγας.

Ωστόσο ο Διονύσης Τεμπονέρας επανέλαβε τα λεγόμενα της Αχτσιόγλου…

Αλήθεια θα τους πει κανείς πως η όλη κατάσταση γίνεται φαιδρή και εις βάρος τους;

Πώς όλα πρέπει να έχουν την αίσθηση του μέτρου;

Και στο τέλος τέλος, και ομάδες να έχεις, στην Εθνική παίζεις ως σύνολο!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter