Οργή για τη δήλωση του αυστριακού Καγκελάριου Νεχάμερ – «Οι φτωχοί ας ταΐσουν τα παιδιά τους με McDonalds γιατί είναι φθηνά»

Οργή για τη δήλωση του αυστριακού Καγκελάριου Νεχάμερ – «Οι φτωχοί ας ταΐσουν τα παιδιά τους με McDonalds γιατί είναι φθηνά»

Σάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του αυστριακού Καγκελάριου, Καρλ Νεχάμερ, ο οποίος ανέφερε ότι οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα μπορούν κάλλιστα να… ταΐζουν τα παιδιά τους με fast food από τα McDonald’s γιατί… είναι φθηνά.

Η επίμαχη δήλωση καταγράφηκε σε βίντεο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σάλτσμπουργκ, στο οποίο ο Νεχάμερ εξέφραζε παράπονα για τον τρόπο με τον οποίον τα ΜΜΕ αποτυπώνουν την παιδική πείνα.

«Τι σημαίνει ότι ένα παιδί δεν έχει ένα ζεστό γεύμα στην Αυστρία; Ξέρετε ποιο είναι το φθηνότερο ζεστό γεύμα στην Αυστρία; Δεν είναι υγιεινό, αλλά είναι φθηνό: ένα χάμπουργκερ στα McDonald’s – 1,40 ευρώ κοστίζει, και αν συνοδευτεί με πατάτες 3,50 ευρώ. Τώρα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι ζούμε σε μια χώρα που οι γονείς δεν μπορούν να έχουν την οικονομική δυνατότητα για αυτό το γεύμα για το παιδί τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Νεχάμερ συνέχισε υποστηρίζοντας ότι: «αν έχω πολύ μικρά εισοδήματα, δουλεύω περισσότερο».

Η υπεύθυνη πολιτικής του EuroHealthNet, Ντορότα Σιένκεβιτς εξαπέλυσε «πυρά» κατά του ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για τη χειρότερη συμβουλή που μπορούσε να δώσει κάποιος, πόσο μάλλον σε παιδιά.

«Στην Αυστρία, κανείς δεν χρειάζεται να πεθάνει από την πείνα ή να παγώσει τον χειμώνα…», τόνισε ο Μικαέλ Λαντάου, πρόεδρος της οργάνωσης για την πρόληψη της φτώχειας, Caritas Austria.  «Όμως όποιος λέει ότι κανείς στην Αυστρία δεν πεινά ή δεν παγώνει δεν έχει ιδέα για το πώς ζουν οι άνθρωποι».

Μάλιστα, ο Νεχάμερ επανήλθε δημοσιεύοντας βίντεο στο Twitter, στο οποίο όχι μόνο δεν ανασκεύασε τις προκλητικές δηλώσεις του, αλλά έκανε λόγο για τη βοήθεια που προσφέρει η κυβέρνησή του σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. «Είμαι της άποψης ότι οι επιδόσεις πρέπει να ανταμείβονται και υποστηρίζω το γεγονός ότι οι γονείς έχουν καθήκον να φροντίζουν τα παιδιά τους», είπε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter