Αυστρία: Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης ο Κουρτς για ψευδή κατάθεση σε εξεταστική επιτροπή

Αυστρία: Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης ο Κουρτς για ψευδή κατάθεση σε εξεταστική επιτροπή

Κατηγορίες για ψευδή κατάθεση σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής, απήγγειλε η εισαγγελία για οικονομικά εγκλήματα και διαφθορά της Αυστρίας στον πρώην καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο 36χρονος πολιτικός που είχε παραιτηθεί το 2021 στην σκιά του Ibizagate που έπληξε τον κυβερνητικό εταίρο του Λαϊκού Κόμματος Αυστρίας (ÖVP) το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (FPÖ), θα κάτσει στο σκαμνί για την εμπλοκή του σε υπόθεση υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος από στενό συνεργάτη του, την οποία είχε προσπαθήσει να αποκρύψει κατά την κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα ο Κουρτς στην επιτροπή που εξέταζε το σκάνδαλο της κρατικής εταιρείας συμμετοχών Öbag στο οποίο βρέθηκε μπλεγμένος o Τόμας Σμιντ, υποστήριξε ότι δεν παρότι είχε ενημερωθεί ότι ο Σμιντ θα τοποθετούταν στο τιμόνι του Öbag δεν είχε κάποια περισσότερη εμπλοκή στον διορισμό του.

Όμως ο ισχυρισμός αυτός του Κουρτς ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής κατάπεσε από τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η εισαγγελία που ελέγχει τα πεπραγμένα του Σμιντ, ο οποίος κατηγορείται πως έπαιρνε χρήματα από την κρατική εταιρεία για να δίνει κρατικές διαφημίσεις στο free press ταμπλόιντ Heute, ώστε να γράφουν κολακευτικά άρθρα για τον ίδιο.

Η εισαγγελία έχει στα χέρια της αντίγραφα από μηνύματα σε πλατφόρμες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων που καταδεικνύουν ότι ο Κουρτς είχε μεγαλύτερη εμπλοκή στον διορισμό του Σμιντ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter