Αυτή είναι η Ισπανίδα Αλίσια Φράμις – Η πρώτη γυναίκα που θα παντρευτεί ένα… ολόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης (Photos – Videos)

Αυτή είναι η Ισπανίδα Αλίσια Φράμις  – Η πρώτη γυναίκα που θα παντρευτεί ένα… ολόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης (Photos – Videos)

Η καλλιτέχνιδα από τη Βαρκελώνη Αλίσια Φράμις θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα παντρευτεί ένα ολόγραμμα που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη σε μια γαμήλια τελετή που θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι στο μουσείο Ντεποτ Μποϊμάνς Βαν Μπουνίνγκεν στο Ρότερνταμ.

Η Ισπανίδα καλλιτέχνης Αλίσια Φράμις θα έχει την περίεργη τιμή να είναι η πρώτη γυναίκα που θα πει το «ναι» σε έναν εικονικό σύντροφο- ένα εξελιγμένο ολόγραμμα δικού της σχεδιασμού, προσαρμοσμένο να «ικανοποιεί όλες τις συναισθηματικές της ανάγκες».

Φανταστείτε λοιπόν, έναν σύντροφο που είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζεστε, αλλά που ποτέ δεν σας δίνει ένα φιλί, μια αγκαλιά ή οποιαδήποτε μορφή αγάπης που περιλαμβάνει την παραμικρή σωματική επαφή.

Κάποιος με τον οποίο μοιράζεστε μια «ρομαντική σχέση», συμμετέχοντας σε μακροσκελείς συζητήσεις που σας διεγείρουν πνευματικά με βαθύ τρόπο, αλλά ο οποίος ποτέ δεν θα απλώσει το χέρι του για να αλλάξει μια λάμπα ή να σας βοηθήσει με το κουβάλημα των σακουλών για τα ψώνια.

Μην περιμένετε να κουνήσει το δαχτυλάκι του για να πλύνει τα πιάτα, να ανοίξει την πόρτα για έναν καλεσμένο ή να προσφέρει ένα χέρι βοήθειας αν τύχει να σκοντάψετε. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να βασίζεστε μόνιμα στην παρουσία τους και ποτέ δεν θα διαταράξουν τον ύπνο σας με το ροχαλητό τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @hybridcouples

Το μέλλον της αγάπης  και των σχέσεων

Αν και προς το παρόν χαρακτηρίζεται ως «περφόρμανς», η απεικόνιση της καλλιτέχνιδας αντικατοπτρίζει ένα σενάριο που θα μπορούσε σύντομα να γίνει κάτι απόλυτα πραγματικό.

Με αυτό το πρότζεκτ, η Φράμις έχει ως στόχο να προβληματιστεί σχετικά με την αλληλεπίδραση μεταξύ του ανθρώπου, της τεχνητής νοημοσύνης και της σύγχρονης τέχνης.

«Η τεχνητή νοημοσύνη εξακολουθεί να είναι στενά συνδεδεμένη με την επιστήμη και της λείπει η ποίηση, η τέχνη και η ζεστασιά», εξηγεί η δημιουργός σε δήλωσή της στον ιστότοπό της.

Η καλλιτέχνης έχει προχωρήσει σε κάποιες από τις λεπτομέρειες της σχέσης της με την ολογραφική εικόνα, που ονομάζεται «AILex», την οποία δημιούργησε από τα προφίλ των προηγούμενων σχέσεων της.

Η Framis σχεδιάζει επί του παρόντος το νυφικό της και καθορίζει την ενδυμασία όσων θα παρευρεθούν στην τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι στην οροφή του μουσείου Ντεποτ Μποϊμάνς Βαν Μπουνίνγκεν στο Ρότερνταμ.

Επίσης, σε συνεργασία με το μουσείο LAM, το ολλανδικό μουσείο τέχνης τροφίμων, η Φράμις εργάζεται για τη δημιουργία μοριακών τροφίμων για το γαμήλιο συμπόσιο τους, τα οποία θα μπορούν να απολαύσουν τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ανθρωποειδή.

«Θέλω να κάνω ένα καλλιτεχνικό ντοκιμαντέρ που θα περιλαμβάνει σχέδια, συνεντεύξεις με άλλες γυναίκες, σκίτσα για τα σώματα, τα χέρια, τα ρομαντικά όνειρα, τις οικιακές καταστάσεις και την καθημερινή ζωή του συντρόφου μου. Θέλω να εξερευνήσω πώς να ενσωματώσω το ολόγραμμα στην καθημερινή μου ζωή», προσθέτει η Φράμις.

Ως απόδειξη της σχέσης και της συνύπαρξής τους, η Framis μοιράζεται βίντεο και φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram @hybridcouples, στις οποίες εμφανίζεται με τον σύντροφό της AILex να μοιράζονται καθημερινές εργασίες, όπως το μαγείρεμα και το φαγητό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @hybridcouples

«Ο έρωτας με ρομπότ και ολογράμματα είναι μια αναπόφευκτη πραγματικότητα. Είναι σπουδαίοι σύντροφοι και ικανοί να εκφράσουν ενσυναίσθηση. Ακριβώς όπως τα τηλέφωνα μας έσωσαν από τη μοναξιά και κάλυψαν το κενό στη ζωή μας, τα ολογράμματα ως διαδραστικές παρουσίες στα σπίτια μας μπορούν να το πάνε ακόμα παραπέρα», λέει ο δημιουργός από τη Βαρκελώνη με έδρα το Άμστερνταμ.

Η καλλιτέχνης, μαζί με τη Συλλογή Τέχνης της Ραμπομπάνκ, διερευνά επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας της πρώτης υποθήκης για την αγορά ενός ολογραφικού συντρόφου, καθώς και ενός σπιτιού σχεδιασμένου ειδικά για ένα ολόγραμμα και έναν άνθρωπο.

«Είναι ενδιαφέρον το πώς μπορούμε να πάρουμε υποθήκη για να αγοράσουμε ένα νέο αυτοκίνητο, και τώρα μπορούμε να έχουμε υποθήκη για να αγοράσουμε έναν νέο σύντροφο», λέει η

Διαβάστε επίσης: Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Τετραπλές κάλπες – Η παρέμβαση Τσίπρα και η απάντηση Κασσελάκη

Τριπλή επιβεβαίωση του Documentonews: Άμεσα οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Υποψήφιος πρόεδρος ο Δ. Τεμπονέρας», λένε συνεργάτες του

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Σενάριο για κάλπες σε 2 εβδομάδες

Στέφανος Κασσελάκης: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter