Αυτό θα πει επιτελικό κράτος: Καταγγελίες για «παράνομες» μετακινήσεις υπαλλήλων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

Αυτό θα πει επιτελικό κράτος: Καταγγελίες για «παράνομες» μετακινήσεις υπαλλήλων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης
Πηγή φωτογραφίας: eka-hosp.gr

Σωρεία μετακινήσεων υπαλλήλων από διάφορα τμήματα του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες με την υπογραφή του αναπληρωτή Διοικητή του ΕΚΑ, Νίκου Ψαρρού. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες στο documentonews.gr, πολλές από τις μετακινήσεις αυτές είναι παράνομες, αφού έγιναν από τον κ. Ψαρρό και όχι από τον Ιωάννη Ηλιόπουλο, ο οποίος ήταν κατά νόμο αρμόδιος για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων αυτών και δεν είχε εκχωρήσει την αρμοδιότητά του αυτή στο Νίκο Ψαρρό. Οι μετακινήσεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη λειτουργία του επιτελικού κράτους που «ευαγγελίζεται» η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μάλιστα αυτές οι παράνομες μετακινήσεις έχουν, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία τμημάτων του μοναδικού δημόσιου Εθνικού Κέντρο Αναπήρων. Όπως για παράδειγμα στο γραφείο μισθοδοσίας της οικονομικής υπηρεσίας του ΕΚΑ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη μισθοδοσία των υπαλλήλων, γεγονός συνεπεία του οποίου, εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων των Εργαζομένων στο ΕΚΑ με έντονες διαμαρτυρίες κατά του διοικητή Νίκου Ψαρρού.

Στα τέλη Απριλίου, στέλεχος του Γραφείου Μισθοδοσίας του ΕΚΑ, στην οποία υπάγεται το γραφείο μισθοδοσίας, απέστειλε αναφορά προς το Διοικητή του Νοσοκομείου ΚΑΤ – ΕΚΑ, Ιωάννη Ηλιόπουλο με την οποία περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο γραφείο μισθοδοσίας του ΕΚΑ, εξαιτίας παράνομης μετακίνησης υπαλλήλου.

Συγκεκριμένα η αναπληρώτρια προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του ΕΚΑ ανέφερε ότι η μετακίνηση υπαλλήλου από το τμήμα μισθοδοσίας στο Τμήμα Κίνησης Ασθενών έγινε παράνομα από το Νίκο Ψαρρό με την «προσχηματική αιτιολογία» περί δήθεν εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας και μάλιστα όπως κα5τηγγγειλε στην αναφορά της, στο Τμήμα Κίνησης Ασθενών απασχολούνται εργαζόμενοι πέραν των αναγκαίων και κατά συνέπεια η μετακίνηση αυτή της υπαλλήλου δεν δικαιολογείτο και για το λόγο αυτό.

«Μετακίνηση κατά παράβαση του νόμου»

Η αναπληρώτρια προϊσταμένη υπογραμμίζει ακόμη ότι «η απόφαση μετακίνησης εξεδόθη κατά παράβαση του νόμου», καθώς την αρμοδιότητα και τις αποφάσεις μετακίνησης προσωπικού του νοσοκομείου» έχει αποκλειστικά ο διοικητής του ΚΑΤ, Ιωάννης Ηλιόπουλος και όχι ο αναπληρωτής διοικητής του ΕΚΑ, Νίκος Ψαρρός. Επιπλέον, σύμφωνα με την αναφορά, η συγκεκριμένη «αρμοδιότητα», ουδέποτε «μεταβιβάστηκε στον αναπληρωτή Διοικητή του ΕΚΑ, Νίκο Ψαρρό ο οποίος κατά νόσφιση της εξουσίας του Ιωάννη Ηλιόπουλου ενήργησε αυθαιρέτως και απαραδέκτως», όπως επισημαίνεται.

Η προϊσταμένη δεν σταμάτησε εκεί. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, η απόφαση μετακίνησης «παραβιάζει τις αρχές της χρηστής διοίκησης», ενώ χαρακτηρίζει ως «προσχηματική την αιτιολογία της μετακίνησης». Επίσης, όπως ανέφερε στο αίτημα μετακίνησης «δεν διαλαμβάνεται ούτε ένας εξαιρετικός λόγος που θα καθιστούσε αναγκαία την μετακίνηση της ως άνω υπαλλήλου», ενώ παράλληλα «διαταράσσεται εντόνως η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του γραφείου μισθοδοσίας του ΕΚΑ».

Επίσης η καταγγέλλουσα αφήνει σαφείς αιχμές, ότι ο αναπληρωτής διοικητής Νίκος Ψαρρός, ουσιαστικά θέλησε «να εξυπηρετήσει εκείνον από τον οποίο ενοχλήθηκε για τη μετακίνηση της εργαζόμενης δίχως να συνυπολογίζει ότι κατά τον τρόπο αυτό έχει διαταραχθεί εντόνως η εύρυθμη λειτουργία του γραφείου μισθοδοσίας του ΕΚΑ». Όλα αυτά την ώρα που μία και μόνη υπάλληλος του τμήματος μισθοδοσίας του ΕΚΑ, η οποία έχει σπάσει το χέρι της είναι εκτός του οργανισμού με συνέπεια να είναι αδύνατη η λειτουργία του γραφείου μισθοδοσίας.

Να σημειωθεί, ότι στην αναφορά της η καταγγέλλουσα υπογραμμίζει, ότι ουδέποτε ζητήθηκε από την ίδια εισήγηση για την μετακίνηση της υπαλλήλου, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αναπληρωτή διοικητή, δηλώνει ότι του «δήλωσε κατηγορηματικά την άρνησή της» για την μετακίνηση, καθώς θα καθιστούσε αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία του Γραφείου Μισθοδοσίας του ΕΚΑ». Ωστόσο, ουδέποτε εισακούστηκε από τον κ. Ψαρρό. Κατά τα άλλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτίθεται ότι έφτιαξε «επιτελικό κράτος».

Η σύζυγος, υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ψαρρός, είναι παντρεμένος με την υποψηφία βουλευτή της ΝΔ, Ελένη Παναγιωτοπούλου στην Αργολίδα. Η κα Παναγιωτοπούλου, όπως επισημαίνει στο βιογραφικό της είχε διατελέσει Αναπληρώτρια Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, από το 2016 μέχρι και το 2019.

Επίσης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και της επιτροπής Πρωτοβάθμιας Υγείας του Τομέα Υγείας του κόμματος. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 ήταν υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Αργολίδα, ενώ στις προσεχείς εθνικές εκλογές είναι ξανά υποψήφια. Στην προσωπική της ιστοσελίδα έχει αναρτήσει φωτογραφίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Οι καταγγελίες λοιπόν της προϊσταμένης περί «εξυπηρέτησης» σχετικά με τη μετακίνηση της υπαλλήλου, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένης και της υποψηφιότητας της συζύγου του κ. Ψαρρού καθώς αποκτούν ίσως και πολιτική χροιά. Να σημειωθεί ότι δεν είναι και οι μοναδικές μετακινήσεις υπαλλήλων του ΕΚΑ τους τελευταίους μήνες που έχουν γίνει δίχως την υπογραφή του κ. Ηλιόπουλου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα έχει λάβει και νομικές διαστάσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter