Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣτΕ

Το πρωί της Παρασκευής θα διεξαχθεί η ακρόαση των 17 υποψηφίων για την προεδρία του ΣτΕ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με τη διαδικασία να συντελείται σε δύο φάσεις. Η ακρόαση των πρώτων επτά υποψηφίων θα γίνει στις 9:30 το πρωί, ενώ η συνέχιση της διαδικασίας για τους υπόλοιπους δέκα θα ξεκινήσει στις 11:00 και θα ακολουθήσει η σχετική ψηφοφορία.

Οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ που είναι υποψήφιοι: Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Μιχαήλ Πικραμένος, Ευαγγελία Νίκα, Μαρίνα – Ελένη Κωνσταντινίδου, Γεώργιος Τσιμέκας και Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Παναγιώτα Καρλή, Μαρίνα Παπαδοπούλου, Βασίλειος Αραβαντινός, Διομήδης Κυριλλόπουλος, Άννα Καλογεροπούλου, Όλγα Ζύγουρα, Βαρβάρα Ραφτοπούλου, Κωνσταντίνος Κουσούλης και Κωνσταντίνα Φιλοπούλου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣτΕ, Δημήτρης Καλτσούνης, αναμένεται να ολοκληρώσει τη θητεία του στις 30 Ιουνίου, με την εισήγηση της Διάσκεψης να διαβιβάζεται στον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η πρόσκληση για ακρόαση: