Αυτοκτονία καρκινοπαθούς στην Κρήτη: Οι προφάσεις του Αδωνη και η κραυγή της κόρης

Αυτοκτονία καρκινοπαθούς στην Κρήτη: Οι προφάσεις του Αδωνη και η κραυγή της κόρης

Εσπευσε ο Αδωνης Γεωργιάδης να δικαιολογήσει το διαλυμένο από τον ίδιο και την κυβέρνηση Εθνικό Σύστημα Υγείας για την έλλειψη του φαρμάκου, που οδήγησε τον 72χρονο καρκινοπαθή στην Κρήτη να τερματίσει τη ζωή του, μην αντέχοντας να πολεμήσει πηγαίνοντας «από τον Αννα στον Καϊάφα».

Την εκδοχή του υπουργού Υγείας διαψεύδει η διήγηση της κόρης τού εκλιπόντος.

Διαβάστε επίσης: Σοκ στην Κρήτη: Καρκινοπαθής αυτοκτόνησε περιμένοντας το φάρμακο των 12 ευρώ

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «στο ηλεκτρονικό σύστημα έχει καταγραφεί και το ραντεβού, για να λάβει τη θεραπεία του, όπου δεν προσήλθε. Και το δεύτερο ραντεβού στο οποίο δεν μπορούσε πλέον να προσέλθει. Το φάρμακο αυτό έλειπε από την Ελλάδα ακριβώς για ένα 24ωρο. Μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε λύσει το πρόβλημα του φαρμάκου αυτού. Και για τον συγκεκριμένο ασθενή δεν υπήρχε έλλειψη ούτε ένα 24ωρο γιατί είχαμε βρει από τις αποθήκες».

Ο υπουργός λέει δηλαδή ότι φταίει ο ασθενής που δεν πήγε στο ραντεβού.

Ομως η κυρία Στέλλα Τουρνά, κόρη του καρκινοπαθή δήλωσε ότι «την Παρασκευή 1η Μαρτίου μιλούσα με τις γιατρούς του νοσοκομείου και μου ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρχε ούτε στο νοσοκομείο. Εμείς δεν το βρίσκαμε πουθενά και ακύρωσα το ραντεβού. Τη Δευτέρα 4/3 βρέθηκε ως δια μαγείας το φάρμακο και με πήραν τηλέφωνο στις 10 το πρωί να πάει ο πατέρας μου για χημειοθεραπεία. Στο μεταξύ, είχα φύγει για Ρόδο και ο πατέρας μου ήταν μόνος και καθόλου προετοιμασμένος για να πάει ξαφνικά στο νοσοκομείο».

Ενα φάρμακο των 12 ευρώ το αναζητούσαν για μέρες στα φαρμακεία. Δεν μπορούσαν να πάνε σε ραντεβού χωρίς αυτό. Οταν τελικά το νοσοκομείο βρήκε το φάρμακο ήταν αργά.

Αυτό δεν είπε ο Αδωνης Γεωργιάδης. Επειδή το ΕΣΥ είναι διαλυμένο. Επειδή σε μια άλλη ανάρτηση η κυρία Τουρνά, με ανάρτηση εξηγεί περισσότερα:

«Αυτός ήταν ο πατέρας μου. Καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο που διαλύθηκε μέσα στο διαλυμένο ΕΣΥ, με εξετάσεις που έπρεπε να κάνει εκτός νοσοκομείου, με το εξαντλημένο φάρμακο της χημειοθεραπείας που έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη, από τον Άννα στον Καιάφα, με το port για την χημειοθεραπεία ήδη ένα μήνα στο σώμα του και τελικά αυτοκτόνησε την Κυριακή το μεσημέρι.»

Εξάδερφος του 72χρονου μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη αποκάλυψε όσα έγραφε στο σημείωμα που άφησε πίσω του. Όπως ανέφερε αποχαιρετούσε παιδιά, εγγόνια και τους άλλους συγγενείς, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι δεν άντεχε τους πόνους και ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Παράλληλα επισήμανε την μεγάλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ούτε την εξέταση με το ειδικό ακτινολογικό μηχάνημα PET SCAN που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ για να διαπιστωθεί εάν είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος.

Η επόμενη λύση ήταν να μεταβεί στην Αθήνα ωστόσο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.

Αυτό είναι το ΕΣΥ του Αδωνη Γεωργιάδη και οι δικαιολογίες είναι περιττές…

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνης κορδώνεται επειδή ασθενής περίμενε χειρουργείο από το 2019!

Ο Άδωνης Γεωργιάδης αποκαλύπτει το οσκαρικό ταλέντο του για να καλύψει το έγκλημα των Τεμπών (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter