Basket League: Πρόκριση και …ανακούφιση για τον Παναθηναϊκό

Basket League: Πρόκριση και …ανακούφιση για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός απέφυγε το στραπάτσο, απέκλεισε το Περιστέρι με 3-2 με το αποψινό 81-67 και έδωσε ραντεβού με τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Basket League, που αρχίζουν την Κυριακή. Τον αγώνα παρακολούθησαν 3.000 φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 36-25 με πρωταγωνιστή τον Μάριους Γκριγκόνις, αλλά η ανάπαυλα βρήκε τις ομάδες σε απόσταση επαφής μεταξύ τους: 41-39 με καλάθι του ζεστού Σιλβέν Φρανσίσκο. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από τα αποδυτήρια με σερί 12-0 και ανέβασε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (53-41), με μπροστάρη τον Δημήτρη Αγραβάνη απέναντι στην παλιά του ομάδα. Το σκορ έφτασε στο 64-47 και η συνέχεια ήταν εύκολη για τους γηπεδούχους, αφού ο Φρανσίσκο κλείστηκε και σίγησε.

«Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολη η σειρά, αφού η ομάδα έχει κάνει κακή χρονιά και έχει προβλήματα», σχολίασε ο Χρήστος Σερέλης. «Προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, αλλά απέναντι στον Ολυμπιακό πρέπει να δώσουμε πάνω από το 100 τοις εκατό του εαυτού μας. Να δείξουμε εγωισμό και αυταπάρνηση». Από τον Παναθηναϊκό, ξεχώρισαν οι Γκριγκόνις 16, Αγραβάνης 15, Πονίτκα 13, Γκουντάιτις 13, Λι 8, Μαντζούκας 7.

Από την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, που φέτος έφτασε και στον τελικό του Κυπέλλου, διακρίθηκαν οι Φρανσίσκο 16, Μπίλαν 12, Κόλμαν 10, Χάμερ 9, Κασελάκης 6. «Υπερβάλλαμε εαυτούς, κάναμε πολλές υπερβάσεις», τόνισε ο προπονητής των ηττημένων. “Είμαι βέβαιος ότι ο Σπανούλης θα κατακτήσει την κορυφή και ως προπονητής”, τόνισε ο Αγραβάνης, που έπαιξε στο Περιστέρι για κάποιες εβδομάδες φέτος.

Τα σκορ των τεσσάρων αγώνων που προηγήθηκαν, με πρώτο τον Παναθηναϊκό: 101-57, 58-73, 89-80, 71-76.

Ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 7.15 μ.μ. στο ΣΕΦ, ο δεύτερος την επόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ και ο τρίτος την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Φάληρο, ενώ και τα επόμενα παιχνίδια, εάν χρειαστούν, θα γίνουν Πέμπτη και Κυριακή. Ο τίτλος θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον ΠΑΟΚ με ένα εύκολο 3-0. Η σειρά των αγώνων για την 3η-4η θέση θα ξεκινήσει το Σάββατο στο Περιστέρι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter