Basket League: Στον Παναθηναϊκό και ο Κάιλ Γκάι

Basket League: Στον Παναθηναϊκό και ο Κάιλ Γκάι

Tην απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ Κάιλ Γκάι με διετές συμβόλαιο ανακοίνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο 26χρονος Γκάι διακρίθηκε ιδιαίτερα στο περυσινό Eurocup με τα χρώματα της Μπανταλόνα, όπου είχε μέσο όρο 11,8 πόντους, 1,8 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ σε 22 λεπτά. Θεωρείται εξαιρετικός σουτέρ, με σημαντική καριέρα στο NCAA, όπου κατέκτησε τον τίτλο το 2019 με το κολέγιο της Βιρτζίνια. Επίσης μετράει 53 συμμετοχές σε ομάδες του ΝΒΑ (Σακραμέντο, Κλίβελαντ, Μαϊάμι) μεταξύ 2019-22.

Ο Γκάι (1,85 μ.) είχε συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα, η οποία όμως συμφώνησε να τον πουλήσει στον Παναθηναϊκό, αφού πρώτα απέρριψε κρούση της Βαλένθια. Ο αγώνας των ημιτελικών της ACB με τη Ρεάλ, όπου ο Αμερικανός άσος πέτυχε 30 πόντους με 8/13 τρίποντα στη νίκη της Μπανταλόνα στη Μαδρίτη, ήταν η κορωνίδα της καριέρας του στην Ισπανία.

Νωρίτερα σήμερα ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος οδεύει προς την Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη. Μάλιστα οι «πράσινοι» εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση ενάντια στον προπονητή της Εθνικής ομάδας (που είχε πολυετή θητεία στο ΟΑΚΑ ως βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς) και στον μάνατζέρ του.

Εκτός του Γκάι, ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν έχει αποκτήσει τους Κώστα Σλούκα, Λούκα Βιλντόσα, Τζέριαν Γκραντ, Δημήτρη Μωραΐτη, Ιωάννη Παπαπέτρου, Ματίας Λεσόρτ, Ντίνο Μήτογλου και Κώστα Αντετοκούνμπο, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα παραμονής του Μάριους Γκριγκόνις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter