Basketball Champions League: Ισοφάρισε η ΑΕΚ, ελπίζει για final four

Basketball Champions League: Ισοφάρισε η ΑΕΚ, ελπίζει για final four

Σε τρίτο αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και στη Χάποελ Ιερουσαλήμ θα κριθεί η πρόκριση στο final four του Basketball Champions League. Η «Ένωση» νίκησε τους Ισραηλινούς με 94-78 μπροστά στο φανατισμένο κοινό της στα Λιόσια και ισοφάρισε την προημιτελική σειρά σε 1-1. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 47-37.

Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός, αφού οι φανατικοί οπαδοί της ΑΕΚ εκτόξευσαν κροτίδες και ένα καπνογόνο προς την κερκίδα όπου βρίσκονταν περίπου 400 οπαδοί της Χάποελ, μετά από εκατέρωθεν προκλήσεις.
Οι διαιτητές απείλησαν να διακόψουν τον αγώνα στα τέλη του πρώτου μέρους, με το σκορ στο 43-32. Στην ανάπαυλα απειλήθηκε σύρραξη, ενώ έγιναν συμπλοκές και έξω από το γήπεδο. Αρκετοί φιλήσυχοι φίλαθλοι έφυγαν στο ημίχρονο από τον φόβο επεισοδίων.
Η ΑΕΚ είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα και ξέφυγε οριστικά μετά το 81-71.
Στο πρώτο ματς, στο Ισραήλ, η Χάποελ κέρδισε με 64-55. Η τρίτη και καθοριστική αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ την ερχόμενη Τετάρτη.
Ο Ηλίας Καντζούρης χρησιμοποίησε τους Γιάνκοβιτς 6, Λεμάρ 24, Μίτσελ 14, Μάιλς 13, Ουίλιαμς 2, Φλιώνη 13, Κόνιαρη 9, Μάντσεν 5, Οριόλα 5, Ξανθόπουλο 3, Παπαδάκη, Πετρόπουλο. Η ΑΕΚ τελείωσε τον αγώνα με 13/28 τρίποντα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ τιμωρήθηκε για επεισόδια που έγιναν στα Λιόσια σε προηγούμενο ευρωπαϊκό αγώνα και έπαιξε 3 αγώνες φέτος κεκλεισμένων των θυρών.

Στο 1-1 βρίσκεται και η σειρά ανάμεσα στη Βόννη και τη Στρασμπούρ, ενώ τα άλλα δύο εισιτήρια διεκδικούν ισπανικές ομάδες: Τενερίφε-Μανρέσα και Μάλαγα-Μούρθια.

Η ΑΕΚ έχει υποβάλει επίσημη υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει το φάιναλ-φορ στις αρχές Μαΐου, εφ’ όσον εξασφαλίσει τη συμμετοχή της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter