“Bitch be cool”…σε χάρτινο ποτήρι με πάγο

“Bitch be cool”…σε χάρτινο ποτήρι με πάγο

Μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, στο ολοκαίνουργιο street bar “Quarantino”, το οποίο συνδυάζει την αύρα του αμερικάνου δημιουργού με τις περίεργες ημέρες που ζούμε σε ιδιαίτερα κοκτέηλ, με άρωμα δρόμου.

Μια και ο τίτλος του άρθρου είναι κάπως απότομος, ας ξεκινήσουμε το ίδιο απότομα. Όταν ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον είχε πει την κλασική κινηματογραφική ατάκα “Bitch be cool” στην ταινία “Pulp Fiction” σίγουρα δεν είχε φανταστεί ότι αρκετά χρόνια αργότερα θα αποτελούσε την ονομασία ενός κοκτέηλ. Το “Quarantino” στο Μοναστηράκι και πιο συγκεκριμένα στον αριθμό 5 της οδού Μιαούλη τραβάει το βλέμμα με την pop- art αισθητική του, πριν ακόμα πλησιάσουμε για να δούμε τι συμβαίνει εκεί.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, το street bar είναι μία ιδέα της ομάδας του 360 Cocktail Bar Restaurant και του A For Athens. Φτάσαμε κατά τις 9 τι βράδυ και μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη Αλέξανδρο Αποστολόπουλο, ο οποίος πρέπει να σημειώσουμε ότι στυλιστικά ήταν σαν να είχε βγει από ταινία του αγαπημένου Κουέντιν.Η κουβέντα ξεκίνησε ρωτώντας για την ιδέα του street bar. «Μετά την περίοδο της καραντίνας κάναμε διάφορες συζητήσεις και η ιδέα ήταν του συνεργάτη μου στο A for Athens, του Θοδωρή Πύριλλου. Πρότεινε να στήσουμε στην είσοδο του ξενοδοχείου ένα είδος take away cocktail bar. Αρχισαν να πέφτουν οι ιδέες και καταλήξαμε και στο θέμα του φαγητού, όπου υπάρχει hot dog κρατώντας την έννοια του street».

Μιλώντας για το hot dog του “Quarantino”, πρέπει να σταθούμε στην ονομασία που του έδωσαν τα παιδιά, καθώς το αποκαλούν “reservoir hot dog”, παραμένοντας απόλυτα στο πνεύμα του δημιουργού. Ρωτήσαμε για τα κοκτέηλ, καθώς οι άλλοι δύο χώροι εστίασης του ομίλου φημίζονται για την τεχνογνωσία και τον κατάλογο τους. Αλλωστε πίσω από τον πάγκο-μπαρ, βρισκόταν ο μασκοφόρος Αρης Θεοδωρόπουλος, bartender του 360 και αναρωτηθήκαμε για το πώς συνδέονται «κοκτεηλ-ικώς» οι χώροι. «Τα κοκτέηλ του “Quarantino” υπάρχουν μόνο εδώ και τις συνταγές τους τις σκεφτήκαμε μόνο για τον συγκεκριμένο χώρο. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά χάρτινα ποτήρια για να είμαστε όσο πιο φιλικοί μπορούμε προς το περιβάλλον και έχουμε και τους ανάλογους κάδους ανακύκλωσης, ανά είδος».

Ο Αλέξανδρος εξαφανίστηκε στιγμιαία από δίπλα μου και επέστρεψε με τον «τίτλο» του άρθρου, το κοκτέηλ “Bitch be cool” και μας είπε για το περιεχόμενο. «Είναι γλυκόξινο και περιέχει ρούμι, εσπεριδοειδή και τσάι. Υπάρχει και η σκέψη να ξεκινήσουμε delivery στα κοκτέηλ μας, όπως και να δημιουργήσουμε και συσκευασίες για μεγάλες παρέες, δέκα ατόμων για παράδειγμα, με ενάμιση λίτρο κοκτέηλ μέσα, το οποίο θα το απολαμβάνει ο κόσμος στο σημείο που θέλει. Το βασικό σκεπτικό μας είναι να κρατήσουμε τον παλμό του δρόμου και του κόσμου του. Επίσης το ύφος του Ταραντίνο μας ταιριάζει απόλυτα και κάπως έτσι γίνεται ο συνδυασμός των λέξεων στην ονομασία».

Το συγκεκριμένο ύφος υποστηρίζεται και από την μουσική. Οι μελωδίες από τις ταινίες του Ταραντίνο παίζουν συνέχεια από τα ηχεία του street bar και αυτό που με εντυπωσίασε είναι ο κλασικός στο σημείο πλανόδιος μουσικός με την ηλεκτρική του κιθάρα, ο οποίος συνόδευε τα soundtracks. Στο “Bang Bang” της Nancy Sinatra, το χαρακτηριστικό τρέμολο της Fender ακουγόταν σε κάθε σημείο, καθώς ο μουσικός έδινε το δικό του ρεσιτάλ.

Ο δρόμος είχε και έχει την δική του ιστορία και την ιστορία την γράφουν οι παρέες. Στην περίπτωση του “Quarantino” δεν γράφεται μόνο από τους περαστικούς που σταματούν για να δροσιστούν, αλλά και από τα παιδιά που παρά τις περίεργες για όλους μας συνθήκες εμπνεύστηκαν, σκέφτηκαν και δημιούργησαν αυτό το σημείο, στην καρδιά της πόλης. Για να κλείσω χρησιμοποιώντας ξανά τον τίτλο, μπορεί να ισχύει το “life is a bitch”, αλλά με ένα “bitch be cool” η διάθεση φτιάχνει σίγουρα και ίσως τελικά να μην είναι όλα μαύρα, ή ακόμα χειρότερα, εντελώς άχρωμα…

Το Doc Food and Drink σας περιμένει στην ομάδα στο Facebook, με τις δικές σας ιδέες, προτάσεις και κυρίως δημιουργίες!

https://www.facebook.com/groups/DocFood.Drink/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter