Βόρεια Κορέα: Να βυθίσει το USS Carl Vinson απειλεί η Πιονγιάνγκ – Αυτοσυγκράτηση συστήνουν Άμπε και Τραμπ

Βόρεια Κορέα: Να βυθίσει το USS Carl Vinson απειλεί η Πιονγιάνγκ – Αυτοσυγκράτηση συστήνουν Άμπε και Τραμπ

Να δείξει αυτοσυγκράτηση απαιτούν από την Πιονγιάνγκ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε κι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο κλιμακώνεται. 

Ο Άμπε δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ, ότι εκτιμά τη στάση του Αμερικανού προέδρου, που δηλώνει ότι όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές, σχετικά με την αντιμετώπιση της απειλής από τη Βόρεια Κορέα.

Η ένταση κλιμακώνεται γύρω από το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ, ενώ οι ΗΠΑ έχουν διατάξει ναυτική νηοπομπή, υπό το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, να κινηθεί προς τα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, προκαλώντας τη Βόρεια Κορέα να δηλώσει ότι είναι έτοιμη να το βυθίσει με ένα πλήγμα.

Σε μία επίδειξη αμυντικής αλληλεγγύης και ναυτικής αμυντικής ισχύος, τον αμερικανικό ναυτικό σχηματισμό συνοδεύουν δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά, στα δυτικά του Ειρηνικού ωκεανού.

Αυτοσυγκράτηση από όλους ζητάει το Πεκίνο

Την ελπίδα ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στο πρόβλημα με τη Βόρεια Κορέα, θα δείξουν αυτοσυγκράτηση, εξέφρασε στον αμερικανό πρόεδρο ο κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ. Παράλληλα, επεσήμανε ότι το Πεκίνο είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε ενέργεια καταπατάει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεταδίδουν τη Δευτέρα τα κρατικά ΜΜΕ στην Κίνα.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τόνισε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να αποφύγουν κινήσεις που θα κλιμάκωναν την ένταση, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter