Βόρεια Μακεδονία: Η ημερομηνία των εκλογών οδηγεί σε πολιτικό αδιέξοδο

Βόρεια Μακεδονία: Η ημερομηνία των εκλογών οδηγεί σε πολιτικό αδιέξοδο

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η νέα συνάντηση μεταξύ των αρχηγών των επτά μεγαλύτερων κομμάτων της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με τον καθορισμό ημερομηνίας των βουλευτικών εκλογών, έπειτα από την αναβολή εκείνων της 12ης Απριλίου λόγω της Covid-19.

Oι αρχηγοί των κομμάτων εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι.

Για τον Ζόραν Ζάεφ, αρχηγό του κυβερνώντος κόμματος, οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν στις 21 Ιουνίου, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει δυνατή κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις από το πέρασμα της Covid-19.

Ο αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία, DUI, Αλί Αχμέτι πρότεινε οι εκλογές να διεξαχθούν στις αρχές Ιουλίου, ενώ ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενης «Συμμαχίας για τους Αλβανούς» ανέφερε ότι αυτές πρέπει να προγραμματιστούν για τα τέλη Ιουλίου.

Ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι, αρχηγός του ακροδεξιού VMRO-DPNE, τόνισε ότι η διαδικασία πρέπει να μεταφερθεί προς τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου διότι τότε θα έχει σταθεροποιηθεί η υγειονομική κατάσταση στη χώρα και οι ψηφοφόροι θα μπορέσουν να προσέλθουν στις κάλπες με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Ιανουαρίου τα «ηνία» της χώρας έχει αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο οποίος προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter