Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου δεν βλέπει πείνα στη χώρα του και καταγγέλλει τους λαϊκιστές!

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου δεν βλέπει πείνα στη χώρα του και καταγγέλλει τους λαϊκιστές!

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υποστήριξε σήμερα ότι «το να λέει κανείς ότι οι άνθρωποι στη Βραζιλία πεινάνε είναι ένα ψέμα» που προπαγανδίζουν «λαϊκιστές».

«Πρακτικά μπορούμε να καλλιεργήσουμε σχεδόν τα πάντα στη χώρα μας. Το να λέει κανείς ότι οι άνθρωποι πεινάνε στην Βραζιλία είναι ένα μέγα ψέμα», τόνισε ο ακροδεξιός αρχηγός του κράτους σε ένα πρωινό γεύμα που είχε στην Μπραζίλια με ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης, ανάμεσά τους και του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Δεν βλέπουμε φτωχούς στο δρόμο σε σκελετώδη κατάσταση όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες», πρόσθεσε, πριν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «να λέει κανείς ότι οι άνθρωποι πεινούν στη Βραζιλία είναι λαϊκισμός, τίποτα περισσότερο».

Ο FAO, ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα, ανέφερε σε έκθεση του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι 5,1 εκατομμύρια άνθρωποι υπέφεραν από υποσιτισμό στη Βραζιλία το 2017, σε σύνολο πληθυσμού σχεδόν 210 εκατομμυρίων.

Σε μια άλλη έκθεση του Οργανισμού, – με ημερομηνία Οκτώβριο του 2018 – διευκρινίζεται ότι το ποσοστό των ανθρώπων που υποφέρουν από υποσιτισμό έχει μειωθεί από 10,6% στις αρχές της δεκαετίας του 2000 (πάνω από 19 εκατομμύρια άνθρωποι) σε λιγότερο από 2,5% κατά την περίοδο 2008-2019, εξαιτίας κυρίως στα κοινωνικά προγράμματα που θέσπισε ο αριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα (2003-2010).

Ο Μπολσονάρου, σφοδρός αντίπαλος του Λούλα, δήλωσε σήμερα ότι προτιμά να «διευκολύνει τη ζωή των επιχειρηματιών, εκείνων που παράγουν» με το υπέρ-φιλελεύθερο οικονομικό του πρόγραμμα.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα O Globo, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ροντρίγκο Μάϊα κατηγόρησε τον αρχηγό του κράτους ότι δεν δείχνει καμία «ανησυχία» για τους φτωχούς της χώρας και πως ποτέ του «δεν έχει πει μια λέξη» γι αυτούς.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter