Champions League: Σπουδαία εμφάνιση του Παναθηναϊκού, 1-0 τη Μαρσέιγ (Videos)

Champions League: Σπουδαία εμφάνιση του Παναθηναϊκού, 1-0 τη Μαρσέιγ (Videos)

Με γκολ του Μπερνάρ στο 83ο λεπτό ο σοβαρός και πολύ καλά «διαβασμένος» Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 της Μαρσέιγ (Μπερνάρ 83′) στο πρώτο ματς του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League. Οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι στην αναμέτρηση και δεν επέτρεψαν στη γαλλική ομάδα να αξιοποιήσει τα επιθετικά της υπερόπλα αλλά και να κεφαλαιοποιήσει τον τίτλο του φαβορί. Με 10 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι για 30 λεπτά μετά την αποβολή του Κοντογκμπιά (65′).

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε «ισχνό» προβάδισμα ενόψει του εξαιρετικά δύσκολου επαναληπτικού στη Μασσαλία (15/8), μετά την εξαιρετική συνεργασία Μπερνάρ και Ιωαννίδη με τον Βραζιλιάνο να μην αστοχεί από θέση τετ α τετ.

Πριν τη σέντρα του ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή που δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Οι «πράσινοι» ήταν συγκεντρωμένοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και δεν επέτρεψαν στη Μαρσέιγ να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μπρινιόλι, πλην μίας κεφαλιάς του Ομπαμεγιάνγκ στις αρχές του ματς.

Με υπομονή, καλή κυκλοφορία της μπάλας και εκμεταλλευόμενοι τη συνοχή τους, οι «πράσινοι» δημιούργησαν καλές προϋποθέσεις αλλά δεν αξιοποιήθηκαν οι ευκαιρίες, μέχρι τη συνεργασία ΙωαννίδηΜπερνάρ που έφερε το γκολ και έδωσε στο «τριφύλλι» τη νίκη που δικαιούταν απόλυτα βάσει της εικόνας που παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο του «Απόστολος Νικολαΐδης».

«Δεν είχαμε και πολλές επιλογές. Για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης έπρεπε να σκοράρουμε, να κερδίσουμε. Ήταν ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα βάση της εικόνας των ομάδων. Μας περιμένει ένα δύσκολο ματς σε μια δύσκολη έδρα και πρέπει να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να προκριθούμε. Δουλεύω 2 χρόνια με αυτά τα παιδιά. Ξέρω ότι υπάρχουν στιγμές που μας λείπει μόνο η αυτοπεποίθηση. Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολες είναι οι ενδεχόμενες αποτυχίες. Σήμερα ήμασταν πάρα πολύ καλοί, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί μας χρειάζονταν και οι τελικές προσπάθειες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, μην σας εκπλήσσουν οι συνθέσεις μου. Δουλεύω μαζί τους κάθε μέρα, ξέρω πόση δουλειά κάνουν. Η εμφάνιση η σημερινή ήταν για μένα μια φυσιολογική εξέλιξη», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (78’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Βιλένα (78’ Τσέριν), Τζούρισιτς (72’ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (72’ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (58’ Κλέινχεϊσλερ).

Μαρσέιγ: Λόπεθ, Κλάους, Ζιγκό, Μπαλέρντι, Λόντι, Σαρ (75’ Χάριτ), Βερετού (86’ Γεντουζί), Κοντογκμπιά, Ουνάχι (67’ Ρόνγκιερ), Εντιαγέ (75’ Μουγκέ), Ομπαμεγιάνγκ (86’ Μπεμπά).

Το γκολ του Παναθηναϊκού

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter