Conference League: Δύο «ύποπτα» παιχνίδια σήμαναν συναγερμό στην UEFA

Conference League: Δύο «ύποπτα» παιχνίδια σήμαναν συναγερμό στην UEFA

Στην UEFA σήμανε συναγερμός, αφού δύο αγώνες για το Conference League χαρακτηρίζονται ύποπτοι προς χειραγώγηση. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει ήδη ανοίξει φάκελο για δυο ματς του πρώτου προκριματικού γύρου στο Conference League και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αν στήθηκαν για στοιχηματικούς λόγους. H πρώτη περίπτωση αφορούσε το παιχνίδι της αρμενικής Αλασκέρτ με την Άρσεναλ Τιβάτ από το Μαυροβούνιο (1-1, 6-1 υπέρ των Αρμενίων) και η δεύτερη τον αγώνα της RFS (Ρίγα) με την Μασεντονίγια (4-1, 0-1 υπέρ των Λετονών).

«Σύμφωνα με τη μακροχρόνια πρακτική της, η UEFA απέχει από το να σχολιάζει έρευνες ή ακόμη και την ύπαρξη πιθανών ερευνών για υποτιθέμενους στημένους αγώνες, ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο τις διαδικασίες έρευνας», ανέφερε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και η ανακοίνωσή της καταλήγει ως εξής: «Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες κατά των στημένων αγώνων σε εθνικό επίπεδο, η UEFA παρέχει ένα ευρύ φάσμα εμπειρογνωμοσύνης στις εθνικές της ομοσπονδίες και, ειδικότερα, στο δίκτυο των Αξιωματικών Ακεραιότητας που διορίζονται σε κάθε εθνική ομοσπονδία».

Εκπρόσωπος της λετονικής ομάδας RFS σχολίασε το θέμα τονίζοντας ότι «ο σύλλογός μας θέτει πάντα μόνο τα υψηλότερα στάνταρ εντός και εκτός γηπέδου. Οι αρχές της ακεραιότητας είναι η ουσία του ποδοσφαίρου. Αποδεικνύουμε τα πάντα στο γήπεδο. Τα δύο ματς με τη Μασεντονίγια, που κερδίσαμε και περάσαμε στον επόμενο γύρο, δεν αποτέλεσαν εξαίρεση από την πλευρά μας. Μόνο αυτό μπορούμε να πούμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter