Debate: Ανέξοδες υποσχέσεις Μητσοτάκη για το ΕΣΥ – «Φάτε ανάπτυξη» με 26,3% των πολιτών στο όριο της φτώχειας

Debate: Ανέξοδες υποσχέσεις Μητσοτάκη για το ΕΣΥ – «Φάτε ανάπτυξη» με 26,3% των πολιτών στο όριο της φτώχειας

Πίσω από αυτονόητες διαπιστώσεις, από τις υποσχέσεις για προσλήψεις και τελικά πίσω από το δάχτυλό του κρύφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την παράδοση της Υγείας στα χέρια ιδιωτών, αποφεύγοντας επί της ουσίας να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα για την πριμοδότησή τους.

«Σας κατηγορούν ότι πριμοδοτείτε την ιδιωτική Υγεία και Παιδεία σε βάρος της δημόσιας» του επισήμανε η δημοσιογραφική ερώτηση, με αναφορά και στην τρομερή ιστορία του πατέρα από το Καστελόριζο που αναγκάστηκε να πάει το παιδί του στην Τουρκία όταν χρειάστηκε νοσοκομείο.

Στην απάντησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε γενικολογίες για «το ΕΣΥ που οραματίζομαι», αναμασώντας τα τετριμμένα πως «το ΕΣΥ έμεινε όρθιο στην πανδημία», πως «ανέδειξε τα ισχυρά σημεία και τις μεγάλες του αδυναμίες», για να υποστηρίξει πως «εκπονήσαμε συνολικό πρόγραμμα», δίχως απάντηση για τη σωρεία ρυθμίσεων και εξυπηρετήσεων που αποδομούν τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ.

«Χρειαζόμαστε 10.000 προσλήψεις και για να αντιμετωπίσουμε μεγάλες καθυστερήσεις και κενά. Και για να αντιμετωπίσουμε μεγάλες καθυστερήσεις για χειρουργεία, για ραντεβού για μία απλή εξέταση, δεν είναι αποδεκτές. Τα ράντζα δεν είναι αποδεκτά για μένα» διαπίστωσε με χαρακτηριστική ευκολία, προσθέτοντας πως «έχουμε ένα σχέδιο να αναμορφώσουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε 80 νοσοκομεία χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης, να ανακατασκευάσουμε πλήρως τα κέντρα υγείας και ένα πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και έμφαση στον προσωπικό γιατρό».

Στη συνέχεια δε, ομολόγησε ακόμα ένα αδιέξοδο της πολιτικής του και την ανυπαρξία ουσιαστικού σχεδίου για τους πλέον αδύναμους, αφού σε ερώτημα για τα 2,7 εκατ. πολιτών που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ πως βρίσκονται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας, εκείνος έριξε το βάρος στην ανάπτυξη! Μάλιστα, δεν δίστασε να παίξει με τους αριθμούς και τα ποσοστα.

«Μιας και επικαλείστε την ΕΛΣΤΑΤ, να σας θυμίσω ότι υπήρξε βελτίωση σε σχέση με τον περασμένο χρόνο όπως αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το ποσοστό των ΕΛλήνων σε συνθήκες φτώχειας. Αυτό για την κριτική της αντιπολίτευσης πως υπάρχει διεύρυνση» υποστήριξε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, σε μία ακόμα επίδειξη αναλγησίας.

«Η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων είναι πρώτη μου προτεραιότητα, αλλά μπορεί να γίνει με καλύτερους μισθούς, συνολική ανάπτυξη και δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό και οι επενδύσεις είναι τόσο ψηλά στο δικό μας πρόγραμμα» κατέληξε, ζητώντας ουσιαστικά από το ένα τέταρτο του πληθυσμού να περιμένει να ανέβουν οι δείκτες για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους της φτώχειας.

Διαβάστε επίσης:

Debate: Ομολογία Μητσοτάκη για παράνομη παρακολούθηση Ανδρουλάκη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter