Debate: Ίχνος μεταμέλειας για τα Τέμπη από τον Μητσοτάκη (Video)

Debate: Ίχνος μεταμέλειας για τα Τέμπη από τον Μητσοτάκη (Video)

Ερώτηση για το εάν το γεγονός πως ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρόμου έμεινε στα χαρτιά με αποτέλεσμα το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρκούμενος να απαντήσει πως «υπήρξαν αστοχίες και καθυστερήσεις που πληρώσαμε ακριβά». Για τη δε ενέργεια  και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εμφάνισε για μία ακόμα φορά δύο μέτρα και δύο σταθμά.

«Ήταν από τα σημαντικότερα λάθη το ότι δεν καταφέρατε να εκσυγχρονίσετε τον σιδηρόδρομο με αποτέλεσμα και τα Τέμπη;» ήταν το ερώτημα που τέθηκε στον απερχόμενο πρωθυπουργό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσπερνάει την αναφορά ωσάν να μην σημαίνει τίποτα.

«Έγιναν βήματα και στον τομέα αυτόν και προφανώς υπήρξαν και αστοχίες και καθυστερήσεις τις οποίες πληρώσαμε πολύ ακριβά» αρκέστηκε να απαντήσει, προσθέτοντας πως «τα μέσα σταθερής τροχιάς είναι το πιο κοινωνικό και πιο φιλικό μέσο στο περιβάλλον», πως «δίνουμε μεγάλη έμφαση στα μέσα σταθερής τροχιάς» και πως «προχωράμε σε συνολική παρέμβαση για να είναι τα τρένα επιτέλους απολύτως ασφαλή», πριν σπεύσει να αλλάξει θέμα, με αναφορές σε άλλα μεγάλα έργα.

«Κατασκευάζουμε την γραμμή 4 στο Μετρό, επεκτείνουμε τη γραμμή 2» συνέχισε, προσθέτοντας πως  και παραδίδουμε το Μετρό της Θεσσαλονίκης μαζί με τα αρχαία, ένα έργο που θα αλλάξει εντελώς το μορφή της πόλης» υπογράμμισε.

Λίγο πριν, σε ερώτηση για το γεγονός πως ενώ η δική του κυβέρνηση διαθέτει 13 δισ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, επιδοτώντας ουσιαστικά τους κολοσσούς, αλλά και 43 δισ. ευρώ για την πανδημία και τα «βαφτίζει» στήριξη, όταν πρόκειται για τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί πως φέρνει χρεοκοπία και μνημόνιο.

Στην απάντησή του, ο Κυρ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε πως κατά την προηγούμενη περίοδο υπήρχε εξαίρεση από τους δημοσιονομικούς κανόνες, πράγμα που σήμαινε «ότι οι χώρες μπορούσαν να ξοδέψουν όσο ήθελαν χωρίς να υπάρχει κανείς ευρωπαϊκός περιορισμός για να στηρίξουν οικονομία κοινωνία συνολικά».
Τέμπη

Αυτοθαυμάστηκε πως «κρατήσαμε όρθια την κοινωνία, σώσαμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.Το 70% των πόρων ήρθαν από την υπερφορολόγηση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας», επιτιθέμενος στη συνέχεια στον Αλέξη Τσίπρα.

«Από εδώ και στο εξής τα πράγματα αλλάζουν και η χώρα είναι υποχρεωμένη να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό το γνωρίζουν όλοι και ο κ. Τσίπρας. ‘Αρα η ακριβής κοστολόγηση των προγραμμάτων και ο τρόπος που θα πετύχουμε δημοσιονομική συμμόρφωση έχει τεράστια σημασία. Τα είπε και ο κ. Στουρνάρας. Μόνο τα δύο εμβληματικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης, στοιχίζουν κοντά 4 δις ετησίως, θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να πει που θα τα βρει γιατί οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν πρόκειται να αλλάξουν» κατέληξε, επιβεβαιώνοντας πως είναι σε πλήρη συνεργασία με τον κεντρικό τραπεζίτη, αλλά και πως ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για το κόμμα του και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης:

Την «πάτησε» ο Μητσοτάκης στο debate: Πώς ξέρει ότι ο Ανδρουλάκης «δεν ήταν εθνικός κίνδυνος» αφού αγνοεί τα πάντα για τις υποκλοπές;

Debate: Ομολογία Μητσοτάκη για παράνομη παρακολούθηση Ανδρουλάκη (Video)

Debate: Ανέξοδες υποσχέσεις Μητσοτάκη για το ΕΣΥ – «Φάτε ανάπτυξη» με 26,3% των πολιτών στο όριο της φτώχειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter