ΔΕΔΔΗΕ για πυρκαγιά στην Πεντέλη: Χωρίς ρεύμα έμειναν 15.000 σπίτια

ΔΕΔΔΗΕ για πυρκαγιά στην Πεντέλη: Χωρίς ρεύμα έμειναν 15.000 σπίτια

Δύσκολες στιγμές για χιλιάδες νοικοκυρία από το τεράστιο πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε να καίει από το απόγευμα της Τρίτης την ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ τέθηκαν εκτός λειτουργίας συνολικά 4 γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν 210 υποσταθμούς, γεγονός που επηρεάζει περίπου 15.000 καταναλωτές.

Με τα έως τώρα δεδομένα, έχει προκύψει η ανάγκη άμεσης αντικατάστασης, περίπου, 100 στύλων Μέσης και Χαμηλής Τάσης και εξαρχής κατασκευής 5 Υποσταθμών Μέσης Τάσης λόγω ολικής καταστροφής.

Διαβάστε επίσης: Το Αστεροσκοπείο εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Προειδοποιήσαμε από Δευτέρα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στην Πεντέλη

Σύμφωνα πάντα με τον ΔΕΔΔΗΕ, έως το μεσημέρι σήμερα  Τετάρτη, επανηλεκτροδοτήθηκαν 90 υποσταθμοί επιτυγχάνοντας την επανηλεκτροδότηση 6.700 καταναλωτών.

«Όπως προκύπτει από την έως αυτή τη στιγμή επιθεώρηση του Δικτύου, στα σημεία που έχει επιτραπεί η πρόσβαση στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν νέες ζημιές, εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα θα επανηλεκτροδοτηθούν περίπου άλλοι 90 υποσταθμοί», αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εργασίες αποκατάστασης των βλαβών απασχολούνται περισσότεροι από 300 τεχνικοί (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων) με 120 οχήματα και μηχανήματα έργου, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία που είναι δυνατή η πρόσβαση, καθώς έως και αυτή την ώρα συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: «Μάχη» με τις διάσπαρτες εστίες σε Διώνη, Δασαμάρι, Ανθούσα, Παλλήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter