Δεν πήρε το μήνυμα από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση

Δεν πήρε το μήνυμα από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Με κεκαλυμμένη απαξίωση πίσω από την δικαιολογία της θεσμικότητας επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να αντιμετωπίσει τα ερωτήματα που του τέθηκαν για τις εσωκομματικές εκλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα μηνύματα που εκπέμπουν, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πως επιμένει να πατά και στη δεύτερη βάρκα εκτός από αυτή του εκπροσώπου του Μαξίμου, που δεν είναι άλλη από του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα μηνύματος για μια εσωκομματική διαδικασία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση» απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης στο ερώτημα που του έθεσε το documentonews.gr κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης, αναφορικά με την συμμετοχή σχεδόν 150.000 πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ίδιο το πολιτικό γεγονός, προτάσσοντας ότι η «Κυβέρνηση παίρνει συνολικά τα μηνύματα της κοινωνίας – αυτό είναι χρέος της Κυβέρνησης – όλων των πολιτών, είτε είναι ψηφοφόροι μας είτε δεν είναι».

Λίγο πριν, είχε φροντίσει να διανθίσει με μομφές και υπονοούμενα την απάντησή του για την εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως «είναι σημαντικό όταν αυτό γίνεται, έστω και καθυστερημένα, από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Άρα, η συμμετοχή πάντοτε είναι θετική. Είναι σημαντικό που πλησίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σ’ αυτές τις εσωκομματικές εκλογές με πέντε υποψηφίους, τη συμμετοχή που είχε πριν από περίπου έναν χρόνο με έναν υποψήφιο και έφτασε πολύ κοντά σ’ αυτό τον αριθμό. Αυτό δείχνει ένα ενδιαφέρον εσωκομματικό».

Βρήκε δε την ευκαιρία να προτάξει τις εσωκομματικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή αρχηγού στο Μοσχάτο, επικαλούμενος πως «ξέρετε στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει παγιωμένη πλέον μια κατάσταση, όταν στέλνει ένα μήνυμα ο λαός στις κάλπες και υπάρχει, ας πούμε, μία ήττα στις βουλευτικές εκλογές, αμέσως μετά να προχωράμε άμεσα σε διαδικασίες για εκλογή αρχηγού από τη βάση», χωρίς φυσικά να αναφερθεί επ’ ουδενί στο… φιάσκο της αναβολής των εκλογών τότε, που οδήγησε και στα «γαλλικά» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά του μετέπειτα εκλεγέντα, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ερωτήματα, όπως ήταν αναμενόμενο, δέχθηκε και για την πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη κατά την πρώτη Κυριακή, όσο και για την προκλητική δήλωση του Άκη Σκέρτσου πως ο υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει «όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη». Ο Π. Μαρινάκης πήρε αποστάσεις από τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας, χαρακτηρίζοντάς την επί της ουσίας «προσωπική», τονίζοντας πως «όλα τα κυβερνητικά στελέχη με τα πολιτικά στελέχη και άλλων κομμάτων, όταν ερωτώνται, διατυπώνουν τη δική τους άποψη».

«Η ουσία είναι ότι η Κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει, ούτε πρέπει να πάρει θέση σε μια εσωκομματική διαδικασία ενός άλλου κόμματος. Έχουμε διατυπώσει μια ευχή – το είπε πολύ χαρακτηριστικά, νομίζω, και ο Πρωθυπουργός- να αποκτήσει επιτέλους ο τόπος μια αξιόπιστη Αξιωματική Αντιπολίτευση -αυτό είναι πολύ σημαντικό- η οποία να ασκεί σφοδρή, έντονη κριτική, χωρίς, όμως, τοξικό λόγο. Μακάρι να συμβεί κάποια στιγμή αυτό στη χώρα μας για να πάμε μπροστά. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι θα αποφασίσουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τον επόμενο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ακόμα σε μια προσπάθεια θεσμικής στάσης απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, στάση που επιχείρησε να κρατήσει και όταν δέχθηκε ερώτημα για το εάν η νίκη Κασσελάκη ικανοποιεί τη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε ικανοποίησης, ούτε απογοήτευσης από οποιοδήποτε αποτέλεσμα στις εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού ενός κόμματος, εν προκειμένω της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Εμείς έχουμε μια πολύ ισχυρή εντολή να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών, να αντιμετωπίσουμε τις πολλές έκτακτες δυσκολίες, οι οποίες προκύπτουν» κατέληξε ο Π. Μαρινάκης, σε μία προσπάθεια την Τρίτη να κρύψει την αμηχανία που έχει προκαλέσει σε Μοσχάτο και Μαξίμου η έντονη κινητικότητα στην Κουμουνδούρου, καθώς σε κάθε περίπτωση, την προσεχή Κυριακή η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει νέο ή νέα αρχηγό, γεγονός που από μόνο του συνιστά μία νέα κατάσταση την προσεχή Δευτέρα για την κυβέρνηση.

Διαβάστε: Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη Παππά σε Κασσελάκη μέσω μηνύματος ενότητας – Η κοινή δήλωση (Video)

Ευρωπαϊκός Τύπος για Κασσελάκη: Ένα «sunnyboy» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter