Άγνοια δηλώνει το Μαξίμου για τον «αεριτζή» Σασούν που είχε βραβεύσει τον Μητσοτάκη

Άγνοια δηλώνει το Μαξίμου για τον «αεριτζή» Σασούν που είχε βραβεύσει τον Μητσοτάκη

Σαν να μην έχει υπάρξει σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων τόσο από το Documento όσο και από την Καθημερινή για τα έργα και τις ημέρες του «επενδυτή» Ντέιβιντ Σασούν επιχείρησε να εμφανιστεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απέναντι σε ερωτήματα του documentonews.gr για τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπουργούς της κυβέρνησής του και πλήθος άλλων υψηλά ιστάμενων προσώπων, παραπέμποντας γενικόλογα στις «έρευνες της Δικαιοσύνης».

Μόνο χρόνο για να… μελετήσει το κυριακάτικο φύλλο του Documento δεν ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, όταν κλήθηκε να απαντήσει για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία Ντέιβιντ Σασούν, που τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται από δημοσιεύματα της Καθημερινής ως «απατεώνας» αντί για μεγιστάνας, όπως παρουσιαζόταν μέχρι πρότινος.

Διαβάστε επίσης: Ο αεριτζής που βράβευσε τον Μητσοτάκη

Τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και η επιχείρηση νομιμοποίησης του Σασούν

Στην έρευνα του Documento παρουσιάζονται μία σειρά από σοβαρά στοιχεία για τον «νομά των επενδύσεων», αποδομώντας το προφίλ του και εκθέτοντας σοβαρά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, τονίζεται πως ο εν λόγω επιχειρηματίας, παρουσία του πρώην προέδρου του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν, βράβευσε τον περασμένο Νοέμβριο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «φίλο του Ισραήλ», με την βουλεύτρια Κατερίνα Μονογιού να παραλαμβάνει το βραβείο λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων του πρωθυπουργού.

Επίσης, όπως αποκαλύπτεται, τον περασμένο Σεπτέμβριο παρέστη η αφρόκρεμα του υπουργικού συμβουλίου σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τίτλο «American Mediterranean Investment Forum» που διοργανώνει το Joseph Sassoon Group. Την τιμή να μοιράζονται το ίδιο τραπέζι με τον Ντέιβιντ Σασούν είχαν ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Νίκος Παπαθανάσης.

Διαβάστε σχετικά: Ενας ξυπόλυτος κροίσος

«Με τα ρεπορτάζ τους δύο εφημερίδες, το Documento και η Καθημερινή αποκαλύπτουν ότι ο επιχειρηματίας κ. Σασούν που λειτουργεί επί δύο χρόνια στην Ελλάδα ως «αμερικανοεβραίος επενδυτής», στην πραγματικότητα έχει καταγγελθεί ως απατεώνας και έχει μάλιστα φυλακιστεί στη Βρετανία με σχετικές κατηγορίες. Στην Ελλάδα κατάφερε να προωθηθεί χρησιμοποιώντας πρέσβεις, υπουργούς της κυβέρνησης όπως οι κ.κ. Γεωργιάδης, Χατζηδάκης και άλλοι, και βραβεύοντας μάλιστα και τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, τόσο η αστυνομία όσο και η ΕΥΠ γνώριζαν ποιος είναι. Για ποιον λόγο η κυβέρνηση μπήκε στον ρόλο προώθησης ενός ανθρώπου που καταγγέλλεται ως «κοινός αεριτζής» με επικοινωνιακές εκδηλώσεις;» ρωτήσαμε τον Παύλο Μαρινάκη, ζητώντας απαντήσεις για το προφανές πολιτικό ζήτημα των σχέσεων υπουργών της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού με ένα πρόσωπο που καταγγέλλεται από ελληνικό και διεθνή Τύπο.

Στην απάντησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να δηλώσει πλήρη άγνοια του Μεγάρου Μαξίμου για το πρόσωπο, τονίζοντας πως «ούτε τον γνωρίζει τον συγκεκριμένο κύριο που αναφέρεστε ο πρωθυπουργός, ούτε έχει κάποια οποιαδήποτε σχέση μαζί του, ούτε προκύπτει κάτι τέτοιο, ούτε οτιδήποτε από αυτά τα οποία λέτε ως προς το σκέλος αυτό».  Πρόσθεσε δε πως «ούτε μου προκύπτει με τον οποιονδήποτε τρόπο κάποια προώθηση, κάποια διευκόλυνση, οτιδήποτε για τον συγκεκριμένο κύριο», πριν καταφύγει σε μία γενική αναφορά σε «ενδεχόμενη έρευνα της Δικαιοσύνης», αφήνοντας εν τέλει ακάλυπτη πολιτικά την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Ο επενδυτής με τις εταιρείες -μπάμπουσκα

«Ως προς το σκέλος της έρευνας, οποιουδήποτε πολίτη βρίσκεται στη χώρα μας από τις αρμόδιες αρχές, δεν νομίζω ότι είμαι σε θέση να σχολιάσω μία εν εξελίξει, ενδεχομένως εν εξελίξει έρευνα εάν υπάρχει, είτε αυτό αφορά τη δικαιοσύνη, είτε αυτό αφορά τις αστυνομικές αρχές. Εάν υπάρχει κάτι, και εφόσον κάποια στιγμή ανακοινωθεί ή μπορούμε να σχολιάσουμε, προφανώς εδώ θα είμαστε αν μπορούμε να το σχολιάσουμε. Είναι πολλές οι εν εξελίξει έρευνες και προφανώς δεν είναι δική μας δουλειά να τις σχολιάσουμε» κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης, που για μία ακόμα φορά προτάσσοντας την «άγνοια» διέφυγε του ελέγχου στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter