«Δεν ξέρω, δεν απαντώ» ο Οικονόμου για παρακολούθηση Σίφορντ από την ΕΥΠ

«Δεν ξέρω, δεν απαντώ» ο Οικονόμου για παρακολούθηση Σίφορντ από την ΕΥΠ

Στη γραμμή της άγνοιας του Κυριάκου Μητσοτάκη εκπέμπει και ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος για τις καταιγιστικές αποκαλύψεις του documentonews.gr και των New York Times για την παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ που κάνει τον γύρο του κόσμου ως η «πρώτη γνωστή περίπτωση παρακολούθηση Αμερικανίδας» στην Ευρώπη, αρνούμενος ακόμα και να δώσει απάντηση για τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν για το διάτρητο του εμβολιαστικού προγράμματος και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την παραμικρή απάντηση στα εκκωφαντικά ερωτήματα που προκύπτουν από την υπόθεση της παρακολούθησης από την ΕΥΠ της Αμερικανίδας πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το Facebooκ και μέλος στο ευρωπαϊκό κέντρο του αμερικανικού think tank Atlantic Council, Άρτεμις Σίφορντ αρνείται να παράσχει το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Γιάννη Οικονόμου να αποκρούει κάθε ερώτημα του documentonews.gr επικαλούμενος την άγνοιά του.

Διαβάστε επίσης: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε και Αμερικανίδα πολίτη

«Το Documento αποκάλυψε πως η ΑΔΑΕ διαπίστωσε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε και την κα Σίφορντ. Η ίδια είχε καταγγείλει την παρακολούθησή της και μέσω Predator. Την αποκάλυψη επιβεβαίωσαν και οι New York Times, και μιλούν για την «πρώτη γνωστή περίπτωση παρακολούθησης Αμερικανίδας». Πως εξηγείτε την παρακολούθησή της από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών; Ακόμα μία σύμπτωση ΕΥΠ-Predator;» ήταν το πρώτο ερώτημα που θέσαμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, καθώς η περίπτωση της Αμερικανίδας έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα άλλων περιπτώσεων πολιτικών και όχι μόνο προσώπων που παρακολουθήθηκαν τόσο από την ΕΥΠ, όσο και από το Predator.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr, από τον έλεγχο που διενήργησε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στον πάροχο τηλεπικοινωνίας Vodafone, προέκυψε πως η αμερικανίδα πολίτης Αρτεμις Σίφορντ, πολιτική επιστήμονας και νομικός, που έχει εργαστεί μεταξύ άλλων ως μάνατζερ κυβερνοασφάλειας του Facebook, ενώ είναι μέλος στο ευρωπαϊκό κέντρο του αμερικανικού think tank Atlantic Council, βρισκόταν και αυτή στις κεραίες της ΕΥΠ. Τον έλεγχο είχε ζητήσει η ίδια η Αμερικανίδα από την ΑΔΑΕ, καθώς όπως όπως είχε αποκαλύψει το Documento από τις 13 Νοεμβρίου 2022 περιλαμβανόταν μεταξύ των πολλών προσώπων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση μέσω του παράνομου λογισμικού Predator.

«Δεν εξηγώ και δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά που μου λέτε ότι είναι πραγματικότητα και ότι είναι έτσι. Σε ότι αφορά το Predator νομίζω έχω απαντήσει πάρα πάρα πολλές φορές. Τα κακόβουλα λογισμικά που στη χώρα μας έχουν κάνει την εμφάνισή τους από το 2017-18 νομίζω, η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες. Δεν έχω τίποτα καινούργιο και διαφορετικό να προσθέσω για το θέμα αυτό» ήταν η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρότι από την Κυριακή που αποκάλυψε την υπόθεση το documentonews.gr, ακολούθησε το δημοσίευμα των New York Times, ενώ ο Γ. Οικονόμου σφυροκοπήθηκε για το θέμα και από το δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Από τη Δευτέρα που το έγραψαν οι New Yort Times δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου;» ρωτήσαμε εκ νέου τον εκπρόσωπο του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος επέμεινε στην άγνοια και στην άρνηση να δώσει την παραμικρή απάντηση.

Διαβάστε επίσης: «Ουδέν σχόλιο» για τη διπλή παρακολούθηση της Αμερικανίδας Σίφορντ από το Μαξίμου

«Απολύτως καμία. Ούτε έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις συνολικές μας τοποθετήσεις γύρω από το ζήτημα αυτό και με τη συνολική μας γνώση και προσέγγιση γύρω από τα ζητήματα αυτά» αποκρίθηκε ο Γ. Οικονόμου, πασχίζοντας να αποφύγει το θέμα και να επιστρέψει η συζήτηση στην εγχώρια πολιτική.

Εδώ θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως το ζήτημα είναι ακόμα χειρότερο: σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr, προκύπτουν πολύ σοβαρά ζητήματα αναφορικά με τον τρόπο που η Αρτεμις Σίφορντ επιμολύνθηκε με το Predator. Οπως προκύπτει, στο κινητό τηλέφωνό της δεν στάλθηκε ένα από τα… γνωστά λινκ επιμόλυνσης. Αντιθέτως, της εστάλη ένα λινκ το οποίο προσομοίαζε με τα αυθεντικά λινκ που σχετίζονταν με τον εμβολιασμό, τα οποία εστάλησαν σε όλους τους Έλληνες πολίτες που εμβολιάστηκαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr, το συγκεκριμένο λινκ που έλαβε η Αρτεμις Σίφορντ περιείχε πραγματικά στοιχεία αναφορικά με το πότε θα εμβολιαζόταν.

«Επειδή από την αποκάλυψη του Documento και των New York Times, προκύπτει ότι το κινητό της κας Σίφονρτ μολύνθηκε από μήνυμα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Πέρα από την παρακολούθηση της ΕΥΠ που λέτε δεν έχετε καμία ενημέρωση, όσον αφορά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, τον κ. Πιερρακάκη, διεξάγεται κάποια έρευνα για αυτές τις καταγγελίες; Είναι σοβαρές καταγγελίες, μιλάμε για διαρροή προσωπικών δεδομένων στην καλύτερη περίπτωση» επισημάναμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μήπως και αναγκαστεί να δώσει έστω μία απάντηση που να δείχνει πως το ζήτημα ερευνάται. Μάταια όμως.

Διαβάστε σχετικά: Οι New York Times επιβεβαιώνουν το Documento για τη διπλή παρακολούθηση της Σίφορντ

«Δεν υπάρχει τέτοιο ερώτημα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα που να αφορά τις πλατφόρμες του Gov.gr ή το emvolio ή οτιδήποτε. Παλιότερα αν θυμάμαι καλά είχε ξανασυζητηθεί αυτό το θέμα και είχε απαντηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο» απάντησε ο Γ. Οικονόμου, επικαλούμενος ερώτηση που είχε υποβάλλει πρόσφατα στο κοινοβούλιο ο Γιάννης Ραγκούσης για την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη να αποκρούει τότε τα ερωτήματα, απαξιώνοντας την καταγγελία. Ακριβώς όπως έκανε και σήμερα ο Γ. Οικονόμου.

«Δεν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση αυτής της ιστορίας με το emvolio.gr ή οποιαδήποτε πλατφόρμα του gov.gr. Κατά τα άλλα σε ότι αφορά τα κακόβουλα λογισμικά, ισχύουν αυτά που σας είπα προηγουμένως. Είναι η υπόθεση σε εξέλιξη στην ελληνική Δικαιοσύνη» επανέλαβε μονότονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που απ’ ότι φαίνεται, έχει αποφασίσει πως στο ζήτημα των υποκλοπών θα δίνει την ίδια απάντηση «copy paste», όποια και αν είναι η ερώτηση ή η νέα αποκάλυψη.

Διαβάστε επίσης: Σίφορντ για την παρακολούθησή της: Να βγει στο φως η πραγματική ιστορία της αλληλουχίας ΕΥΠ και Predator

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter