Διαδικτυακό ψήφισμα για τη μεταγωγή του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό

Διαδικτυακό ψήφισμα για τη μεταγωγή του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό

H «απροκάλυπτη μεθόδευση σε βάρος του επί 18 χρόνια και 4 μήνες κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, εκ μέρους της κυβέρνησης», καταγγέλλεται στο κείμενο υπογραφών για τη μεταγωγή του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό.

Αναλυτικά το κείμενο:

«O απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας να μεταχθεί αμέσως στη φυλακή Κορυδαλλού

Όσοι-ες υπογράφουμε αυτό το κείμενο, καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη μεθόδευση σε βάρος του επί 18 χρόνια και 4 μήνες κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, εκ μέρους της κυβέρνησης, με μοναδικό κίνητρο την εκδικητικότητα για την πολιτική στάση του και την εξόντωσή του, και βεβαίως αποκλειστικό στόχο όλους τους δυνάμει αντιπάλους του συστήματος.

Θεωρούμε ότι η σωρεία παραβιάσεων νόμων, η συνεχής συκοφάντησή του από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και κυβερνητικούς αξιωματούχους και η εργώδης ανάμειξη του ίδιου του πρωθυπουργού στην οργάνωση της εξαίρεσής του από τα στοιχειώδη δικαιώματά του ως κρατουμένου, με κατάληξη τη σκανδαλωδώς παράνομη μεταγωγή του, σε άθλιες συνθήκες, στη φυλακή Δομοκού, βοούν για τη ζοφερή μεθόδευση σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δηλώνουμε ότι αρνούμαστε την επιχείρηση εξόντωσής του, με εξαιρετικά βεβαρημένη υγεία, 63χρονου απεργού πείνας, και τη μετατροπή της υγειονομικής καραντίνας σε λοκντάουν των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών

Υπογράψτε εδώ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή αφού έχει περάσει μόλις 1,5 χρόνος από την τελευταία φορά που έκανε απεργία πείνας με αποτέλεσμα ο οργανισμός του να μην έχει προλάβει να επανέλθει πλήρως. 

Ο ίδιος στη δήλωσή του ζητά την μεταγωγή του στον Κορυδαλλό όπως ορίζει ο νόμος ενώ παράλληλα αναφέρεται και στο απαντητικό έγγραφο που έλαβε χθες Πέμπτη από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, στο οποίο αναφέρεται ψευδώς ότι ο Δ. Κουφοντίνας μετήχθη αρχικά από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού και μετέπειτα με νέα εντολή στον Δομοκό.

Σημειώνεται πως ο κρατούμενος και προσωπικός εχθρός της οικογένειας Μητσοτάκη, μετήχθη παράτυπα εν μέσω πανδημίας στον Δομοκό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter