Διάγγελμα Μπάιντεν: Ζήτησε διάλογο απειλώντας για κυρώσεις

Διάγγελμα Μπάιντεν: Ζήτησε διάλογο απειλώντας για κυρώσεις

«Είμαστε έτοιμοι ό,τι κι αν συμβεί» στην Ουκρανία, διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στο διάγγελμα του για τις εξελίξεις στην στην κόντρα με τη Ρωσία, τονίζοντας ότι εξακολουθεί να είναι πολύ πιθανό το σενάριο ρωσικής εισβολής.

Τόνισε μάλιστα ότι υπάρχει «περιθώριο για διπλωματία» με τη Ρωσία ώστε να αποφευχθεί μια σύγκρουση στην Ευρώπη, περιγράφοντας τα βασικά σημεία, για τα οποία η Ουάσιγκτον και η Μόσχα μπορούν να συνεχίσουν να συνομιλούν, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων τους με την Ουκρανία, αν και χαιρέτισε την επιχείρηση απομάκρυνσης ορισμένων εξ αυτών.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στον ρωσικό λαό, επισήμανε ότι «οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν αποτελούν απειλή για τη Ρωσία. Δεν έχουμε πυραύλους στην Ουκρανία και δεν σχεδιάζουμε να εγκαταστήσουμε», για να σημειώσει, ωστόσο, ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να αποχωριστούν την αρχή πως οι χώρες είναι ελεύθερες να διαλέγουν μόνες τους τις συμμαχίες τους», κρατώντας με τον τρόπο αυτό ανοιχτή την πόρτα της Συμμαχίας για το Κίεβο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter