Die Welt: Οργή στην Ουκρανία για τη «λευκή σημαία» του Πάπα Φραγκίσκου

Die Welt: Οργή στην Ουκρανία για τη «λευκή σημαία» του Πάπα Φραγκίσκου

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Βία στο σχολείο: η μεγάλη ανησυχία των εκπαιδευτικών». Αγανακτισμένοι και σε διαρκή ανασφάλεια οι εκπαιδευτικοί,καθώς απειλούνται καθημερινά με απειλές και επιθέσεις. Στη Liberation διαβάζουμε: ««Με αυτό το νόμο, κοιτάμε τον θάνατο κατάματα». Ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα, ότι ένα νομοσχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο, θα προβλέπει τη δυνατότητα για υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Πάπας Φραγκίσκος για Ουκρανία: «Αυτοί που έχουν το θάρρος να υψώσουν λευκή σημαία και να διαπραγματευτούν είναι ισχυρότεροι». Οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου προκάλεσαν οργή στην Ουκρανία, με πολλούς να κάνουν λόγο για μονομερή έκκληση που αφορούσε μόνο στο Κίεβο, ενώ ορισμένοι την ερμήνευσαν ακόμη και ως έκκληση για παράδοση.. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Ένα αμφίβολο μήνυμα». «Θα ήταν καλύτερα ο Πάπας να απευθυνθεί πρώτα στον Πούτιν», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Τίρζε, πρώην πρόεδρος της Μπούντεσταγκ.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: ««Σε κλεμμένη γη»: Φυλές αντιδρούν ενάντια στα προγράμματα καθαρής ενέργειας του Μπάιντεν». Οι ηγέτες των φυλών στην Αμερική εκφράζουν ανησυχίες για τα έργα που είναι απαραίτητα για τους κλιματικούς στόχους του Τζο Μπάιντεν. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Απέτυχε η προσπάθεια για εκεχειρία στη Γάζα πριν αρχίσει το Ραμαζάνι». Μεγαλώνει η ένταση μεταξύ Μπάιντεν και Νετανιάχου, καθώς κατέρρευσαν οι ελπίδες για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, πριν ξεκινήσει το Ραμαζάνι.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Γάζα: Το ραμαζάνι ξεκινά χωρίς ανακωχή».Οι εκτοπισμένοι στη Ράφα ετοιμάζονται να περάσουν την μουσουλμανική εορτή νηστείας εν μέσω ελλείψεων τροφίμων και υπό τον φόβο επίθεσης από το Ισραήλ. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Ανακλήθηκε από τα μεγαλύτερα πρακτορεία φωτογραφίας στον κόσμο η εικόνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας, λόγω φόβου ότι έχει επεξεργαστεί». Η φωτογραφία κυκλοφόρησε με την ελπίδα ότι θα περιορίσει τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την υγεία της Κέιτ Μίντλετον και το πού βρίσκεται η ίδια μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Έγινε ρετούς στην πρώτη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον μετά την επέμβαση». Ειδησεογραφικά πρακτορεία απέσυραν τη φωτογραφία ως «πειραγμένη».

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Πορτογαλία : Η Δεξιά κερδίζει στις κάλπες». Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Πέδρο Νούνο Σάντος δέχτηκε σοβαρό πλήγμα.

Διαβάστε επίσης: Όσκαρ 2024 – Γάζα: Οι καλλιτέχνες ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ζαχάροβα: Μάταιο να αρνείται το ΝΑΤΟ την εμπλοκή του στην Ουκρανία μετά τις δηλώσεις Σικόρσκι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter