Διεθνείς αντιδράσεις για το μακελειό στη Γάζα – Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής

Διεθνείς αντιδράσεις για το μακελειό στη Γάζα – Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής
Φωτογραφία: Χ (πρώην twitter)

Στο μεταξύ ενώ οι πληροφορίες για την επίθεση στο νοσοκομείο άρχισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου, ξεκίνησαν και οι πρώτες αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς πριν λίγο κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος. «Το μακελειό στο νοσοκομείο Αλ Αχλί δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Παρότι έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους, αυτό που έγινε σήμερα ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ο Μαχμούντ Μπάσαλ.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, μετά την ισραηλινή επίθεση σε νοσοκομείο στη Γάζα στην οποία εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, δήλωσε υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

«Αυτό που συνέβη είναι γενοκτονία. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτήν τη σφαγή. Η σιωπή δεν είναι πλέον αποδεκτή», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο της Γάζας είναι «γενοκτονία» και «ανθρωπιστική καταστροφή», δήλωσε και ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

Επίσης, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγεχ καταδίκασε την επίθεση αυτή ως ένα «φριχτό έγκλημα» τονίζοντας ότι οι χώρες που στηρίζουν το Ισραήλ φέρουν ευθύνη.

Η συνάντηση επρόκειτο να λάβει χώρα στην Ιορδανία. Ο υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Αμπάς επιστρέφει στη Ραμάλα, την έδρα της κυβέρνησής του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Επιπλέον, σε ερώτηση που του έγινε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ξεκαθάρισε ότι το χτύπημα αυτό είναι παράνομο και το χαρακτήρισε «απαίσιο και απαράδεκτο».

Παρέμβαση έκανε και η ηγεσία της Αιγύπτου όπου σε σχετική της ανακοίνωση «καταδικάζει με τους πιο σκληρούς όρους την επίθεση» και ζητά την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας.

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου κάλεσε σήμερα τη Δύση να παρέμβει αμέσως για «να σταματήσει την τραγωδία στη Γάζα», μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους. Ο Άχμεντ Αμπούλ Γέιτ καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση, κάνοντας λόγο για «έγκλημα πολέμου» και προειδοποιώντας πως οι δράστες του θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Καλώ όλη την ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει αυτή η άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα στη Γάζα», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στον βομβαρδισμό νοσοκομείου «μέσα στο οποίο βρίσκονταν γυναίκες, παιδιά και αθώοι πολίτες».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε το ισραηλινό πλήγμα σε νοσοκομείο της Γάζας, από το οποίο σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκατοντάδες «άοπλοι και ανυπεράσπιστοι άνθρωποι».

Για «επικίνδυνη κλιμάκωση» των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, επισημαίνοντας πως πλέον πλήττονται νοσοκομεία, σχολεία και αστικά κέντρα.

Στην Ιορδανία, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα να προστατεύσει τον παλαιστινιακό λαό και να καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες για τον τερματισμό που πολέμου.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καταδίκασε σήμερα την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας κατά την οποία τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και απαίτησε την άμεση προστασία για τους άμαχους και τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

«Ο ΠΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ ‘Αχλι Αραμπ», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπεγκέσους.

 

Μακελειό στη Γάζα: Το Ισραήλ χτύπησε νοσοκομείο – Εκατόμβη νεκρών (Videos)

Μακελειό στη Γάζα: Χτύπησαν νοσοκομείο – Εκατόμβη νεκρών (Videos)

Μακελειό στη Γάζα: H στιγμή του βομβαρδισμού στο νοσοκομείο- 500 νεκροί(Video)

Μέση Ανατολή: Η Χαμάς είναι διατεθειμένη να απελευθερώσει τους ομήρους αν σταματήσει ο βομβαρδισμός της Γάζας

Ισραήλ: Δεν ευθυνόμαστε για το μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας – Προκλήθηκε από ρουκέτα της Χαμάς

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter