Μακελειό στη Γάζα: Χτύπησαν νοσοκομείο – Εκατόμβη νεκρών (Videos)

Μακελειό στη Γάζα: Χτύπησαν νοσοκομείο – Εκατόμβη νεκρών (Videos)

Μακελειό προκλήθηκε στη Γάζα, με το υπουργείο Εσωτερικών της Παλαιστίνης να καταγγέλλει πλήγμα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο στη Γάζα.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που – όπως επισημαίνεται – προκλήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ερευνούν τι συνέβη στο νοσοκομείο, ενώ ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για τους νεκρούς του νοσοκομείου, προσθέτοντας ότι: «Θα πάρουμε τις λεπτομέρειες και θα ενημερώσουμε το κοινό. Δεν ξέρω να πω αν επρόκειτο για ισραηλινή αεροπορική επιδρομή».

Για «έγκλημα γενοκτονίας» κάνει λόγο η Χαμάς

Από την πλευρά της η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «έγκλημα γενοκτονίας»:

«Η φρικτή σφαγή που διεξήγαγε η σιωνιστική κατοχή στο νοσοκομείο Al-Ahly της πόλης της Γάζας, η οποία άφησε εκατοντάδες θύματα, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εκτοπισμένες οικογένειες, ασθενείς, παιδιά και γυναίκες, είναι ένα έγκλημα γενοκτονίας που αποκαλύπτει για άλλη μια φορά το άσχημο πρόσωπο αυτού του εγκληματικού εχθρού και της φασιστικής και τρομοκρατικής κυβέρνησής του. Αυτό αποκαλύπτει επίσης την αμερικανική και δυτική υποστήριξη αυτής της εγκληματικής κατοχής» και ζητά την «άμεση» παρέμβαση της «διεθνούς κοινότητας και των αραβικών και ισλαμικών χωρών».

Ρουκέτες του Ισραήλ είχαν χτυπήσει ξανά το αγγλικανικό νοσοκομείο Ahli

Παράλληλα, σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει το news.sky, το σημερινό μακελειό στη Γάζα έγινε ύστερα από τοπικές αναφορές για θανάτους και τραυματισμούς στο νοσοκομείο al Ahli Arab Baptist Hospital, στη βόρεια Γάζα. Συγκεκριμένα, το αγγλικανικό νοσοκομείο Ahli χτυπήθηκε ξανά από ισραηλινά πυρά ρουκετών στις 14 Οκτωβρίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα μέλη του προσωπικού, σύμφωνα με δήλωση του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, ο οποίος ανέφερε ότι οι οι ασθενείς που ήταν σοβαρά άρρωστοι και τραυματίες στο νοσοκομείο, μαζί με εκείνους σε άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στο βόρειο τμήμα της λωρίδας, «δεν μπορούν να απομακρυνθούν με ασφάλεια». Ο Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι είχε απευθύνει έκκληση «να ανατραπεί η εντολή εκκένωσης των νοσοκομείων στη βόρεια Γάζα – και να προστατευθούν οι εγκαταστάσεις υγείας, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι ασθενείς και οι πολίτες».

Καταγγελία των εγκλημάτων έναντι των Παλαιστινίων ζητά η Πρεσβεία στην Κύπρο

Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία καλεί τον «φίλο» κυπριακό λαό και όλους τους θεσμούς και λαϊκούς φορείς του να καταγγείλουν τα εγκλήματα εναντίον του παλαιστινιακού λαού και να δηλώσουν την υποστήριξή τους στον αγώνα του και στο δικαίωμά του στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και διαβιωση με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Σε ανακοίνωσή της Πρεσβείας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι όλος ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη ή σταθερότητα στην περιοχή εάν ο παλαιστινιακός λαός μας δεν αποκτήσει πλήρως τα νόμιμα δικαιώματά του.

Η πρεσβεία κάνει λόγο για «συνεχιζόμενες σφαγές και βάναυσους βομβαρδισμούς του ανυπεράσπιστου παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, με την κάλυψη, την έγκριση και την υποστήριξη της Αμερικανικής ηγεσίας και πολλών ευρωπαϊκών χωρών».

Την ίδια στιγμή, μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας χτυπήθηκε σχολείο – καταφύγιο 4.000 ανθρώπων στον προσφυγικό καταυλισμό al-Maghazi. H Υπηρεσίας Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) δήλωσε πως:

«Τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε αυτό το σχολείο της UNRWA που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο. Δεν είχαν και δεν έχουν πού αλλού να πάνε».

Η UNRWA σχολίασε πως «Είναι εξωφρενικό και δείχνει και πάλι μια κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές των αμάχων», και πρόσθεσε ότι «Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές πια στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA».

Διαβάστε σχετικά: Γάζα: 240 ώρες βομβαρδισμών – 2.800 νεκροί – 500 παιδιά κάτω από τα ερείπια

Ιράν: Απειλή των Φρουρών της Επανάστασης κατά Ισραήλ: «Έρχεται νέο σοκ αν δεν σταματήσουν οι φρικαλεότητες»

Γάζα: «Χρησμός» από εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού – «Όλοι μιλάνε για χερσαία επίθεση, μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό»

Διπλωματικός πυρετός για τη Μέση Ανατολή: Συνάντηση Μπάιντεν, Αμπάς, Σίσι και Αμπντάλα στην Ιορδανία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter