Διπλωματικός πυρετός για τη Μέση Ανατολή: Συνάντηση Μπάιντεν, Αμπάς, Σίσι και Αμπντάλα στην Ιορδανία

Διπλωματικός πυρετός για τη Μέση Ανατολή: Συνάντηση Μπάιντεν, Αμπάς, Σίσι και Αμπντάλα στην Ιορδανία

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα με την χερσαία επέμβαση του ισραηλινού στρατού να βρίσκεται προ των πυλών, την ώρα που αναζητείται διπλωματική λύση.

Συγκεκριμένα, συνάντηση με τους ηγέτες της Αιγύπτου και της Παλαιστίνης αναμένεται να πραγματοποιήσει την Τετάρτη  ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της τετραήμερους συνόδου κορυφής στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι της Αιγύπτου, τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, και τον Βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας, προκειμένου να συζητήσουν τις επικίνδυνες συνέπειες του πολέμου στη Γάζα αλλά και την προσπάθεια να βρεθεί μία πολιτική λύση, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ιορδανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να μεταβεί στο Τελ Αβίβ. «Την Τετάρτη, θα ταξιδέψω στο Ισραήλ για να σταθώ αλληλέγγυος απέναντι στη βάναυση τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς» είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), το πρωί της Τρίτης.

Στο μεταξύ, σήμερα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεδριάσουν εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης για να συμφωνήσουν σε κοινή προσέγγιση στον πόλεμο. «Νιώσαμε την ανάγκη να βάλουμε τάξη», εξήγησε Ευρωπαίος αξιωματούχος φανερώνοντας την πρόθεση παρέμβασης προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ανάφλεξη επί δεκαημέρου στην περιοχή.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter