Ισραήλ: Δεν ευθυνόμαστε για το μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας – Προκλήθηκε από ρουκέτα της Χαμάς

Ισραήλ: Δεν ευθυνόμαστε για το μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας – Προκλήθηκε από ρουκέτα της Χαμάς

Μακελειό προκλήθηκε στη Γάζα, με το υπουργείο Εσωτερικών της Παλαιστίνης να καταγγέλλει πλήγμα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο στη Γάζα. Μέχρι στιγμής, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, κάνει λόγο για τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που – όπως επισημαίνουν– προκλήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Αρχικά, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για τους νεκρούς του νοσοκομείου, και ότι: «Θα πάρουμε τις λεπτομέρειες και θα ενημερώσουμε το κοινό. Δεν ξέρω να πω αν επρόκειτο για ισραηλινή αεροπορική επιδρομή», εντούτοις πριν από λίγο οι IDF διαψεύδουν το γεγονός και ισχυρίζονται ότι δεν ευθυνόνονται για το μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζας, αλλά ότι επρόκειτο για επίθεση της Χαμάς που αστόχησε και δυστυχώς κατέληξε στο νοσοκομείο.

Αναλυτικότερα, ο ισραηλινός στρατός βασίζει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό στο γεγονός ότι η Χαμάς είχε ανακοινώσει ότι εκτόξευσε ρουκέτα R160 κατά της Χάιφα, όμως, στην Ισραηλινή πόλη δεν υπήρξε κάποιο χτύπημα και έτσι το IDF ισχυρίζεται πως πιθανότατα η ρουκέτα κατέληξε στο νοσοκομείο αντί για τον στόχο που είχε θέσει η Χαμάς.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter