Διεθνές Δικαστήριο – Νότια Αφρική: Το Ισραήλ έχει γενοκτόνο πρόθεση κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα

Διεθνές Δικαστήριο – Νότια Αφρική: Το Ισραήλ έχει γενοκτόνο πρόθεση κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα
Παλαιστίνιοι περπατούν μπροστά από το κτίριο που καταστράφηκε από τον ισραηλινό βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας στην πόλη της Γάζας, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024. (AP Photo/Mohammed Hajjar)

Το Ισραήλ έχει γενοκτόνο πρόθεση κατά των Παλαιστινίων στην Γάζα, δήλωσε εκπρόσωπος της Νότιας Αφρικής ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, όπου άρχισε σήμερα την ακροαματική διαδικασία για την εξέταση της προσφυγής της Πρετόριας που ζητά την επείγουσα διακοπή των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ όπου «διαπράττει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων».

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Η Νότια Αφρική παραπέμπει στο Διεθνές Δικαστήριο το Ισραήλ με την κατηγορία της Γενοκτονίας

Η επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παραβίαση από το Ισραήλ της Σύμβασης περί Γενοκτονίας, δήλωσε εκπρόσωπος της Νότιας Αφρικής ενώπιον του δικαστηρίου του ΟΗΕ.

«Καμία ένοπλη επίθεση κατά του εδάφους ενός κράτους, όσο σοβαρή και αν είναι (…) δεν μπορεί να δικαιολογήσει παραβίαση της σύμβασης», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης την Νότιας Αφρικής Ρόναλντ Λαμόλα.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Γάζα έχουν ωθήσει τον πληθυσμό στα πρόθυρα του λιμού, δήλωσε συνήγορος της Νότιας Αφρικής ενώπιον του Δικαστηρίου.

Η κατάσταση είναι τέτοια που οι ειδικοί προβλέπουν πλέον ότι είναι πιθανό περισσότεροι άνθρωποι να πεθάνουν από την πείνα και τις ασθένειες παρά από άμεση στρατιωτική ενέργεια, δήλωσε η Αντίλα Χασίμ.

Κατά την διάρκεια της διήμερης διαδικασίας, το Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών θα ακούσει την επιχειρηματολογία της Νότιας Αφρικής, κατά την σημερινή συνεδρίαση, και την απάντηση του Ισραήλ, κατά την αυριανή συνεδρίαση.

Η δικαστική απόφαση για την λήψη επειγόντων μέτρων αναμένεται εντός του μήνα. Το Δικαστήριο δεν θα κρίνει εντός του χρονικού αυτού διαστήματος αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της ενάγουσας Νότιας Αφρικής περί γενοκτονίας.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν: Κατάληψη πλοίου ελληνικών συμφερόντων – Έλληνας ναυτικός στο πλήρωμα

ΔΝΤ: Δανείζει 4,7 δισ. δολάρια στην Αργεντινή εκθειάζοντας τα μέτρα – σοκ του Μιλέι

Γάζα: Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα – Νέα αεροπορικά πλήγματα στη Χαν Γιουνίς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter