Διεθνής Αμνηστία: Άμεση και διαφανή έρευνα για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά

Διεθνής Αμνηστία: Άμεση και διαφανή έρευνα για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά

Παρέμβαση με μεγάλη βαρύτητα από την Διεθνή Αμνηστία σχετικά με τον θάνατο του 17χρονου Ρομ μετά από αστυνομική καταδίωξη στη Βοιωτία. «Συγκλονισμένη και εξαιρετικά θορυβημένη» δηλώνει η Διεθνής Αμνηστία. Απαιτεί την άμεση, ενδελεχή, διαφανή και αποτελεσματική έρευνα για την υπόθεση, ενώ τονίζει πως πρόκειται για τον τρίτο νεκρό Ρομ μέσα σε τρία χρόνια από τα πυρά της ΕΛ.ΑΣ.

Το συμβάν έχει έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2023 έπειτα από καταδίωξη με περιπολικό της αστυνομίας, αφού σταμάτησαν το αμάξι που οδηγούσε ο ανήλικος, εκπυρσοκρότησε το όπλο του αστυνομικού, σκοτώνοντας τον νεαρό.

Όπως υπογραμμίζει: «Πρόκειται για την τρίτη περίπτωση, μέσα σε τρία χρόνια, που νεαρό μέλος της κοινότητας των Ρομά, χάνει τη ζωή του σε περιστατικά που εμπλέκουν χρήση πυροβόλων όπλων από την ελληνική αστυνομία και επιχειρήσεις καταδίωξης με περιπολικά. Τον Δεκέμβριο του 2022, ο 16χρονος Ρομ Κώστας Φραγκούλης πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη και πέθανε στο νοσοκομείο οχτώ μέρες αργότερα. Τον Οκτώβριο του 2021, ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης πυροβολήθηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια καταδίωξης από περιπολικό της αστυνομίας κοντά στην Αθήνα […]Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και στην κοινότητα των Ρομά στο σύνολό της» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οργή από τους συγγενείς δίψα για δικαίωση

Οι συγγενείς του ανηλίκου συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο και αποδοκίμασαν τον αστυνομικό που πήγε σήμερα στον Εισαγγελέα, με την οργή να ξεχειλίζει στην κοινότητα των Ρομά για τον τρίτο θάνατο Ρομ μέσα σε δυο χρόνια.

Ο αδελφός του θύματος και αυτόπτης μάρτυρας, καθώς επέβαινε στο όχημα μαζί με την κοπέλα του και την αδελφή του, διαψεύδει τις αστυνομικές διαρροές ότι ο νεαρός Ρομ «προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο αστυνομικού, που εκπυρσοκρότησε».

Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ ο αδελφός του 17χρονου τονίζει ότι ο αστυνομικός χτύπησε με το όπλο του και με δύναμη το τζάμι του αυτοκινήτου, έβγαλε έξω τον νεαρό, τον κλώτσησε και τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Open πως οι κοπέλες έκλαιγαν και φώναζαν γιατί έβγαλε το όπλο του ο ένστολος.

Διαβάστε επίσης: Βοιωτία: Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε ο αστυνομικός για τη δολοφονία του 17χρονου Ρομά

Βοιωτία: «Τον κλώτσησε και τον σκότωσε» – Τι καταγγέλλουν συγγενείς του 17χρονου Ρομά (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter