Βοιωτία: Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε ο αστυνομικός για τη δολοφονία του 17χρονου Ρομά

Βοιωτία: Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε ο αστυνομικός για τη δολοφονία του 17χρονου Ρομά

Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία.

Δείτε επίσης: Βοιωτία: «Τον κλώτσησε και μετά τον σκότωσε» – Τι καταγγέλλουν συγγενείς του 17χρονου Ρομά (Videos)

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης, ο οποίος νωρίτερα τη Δευτέρα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Θηβών προκειμένου να απολογηθεί.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών. Όπως έγινε γνωστό έχουν καταθέσει και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες πέραν των τριών ανηλίκων που ήταν μαζί με το θύμα.

Διαβάστε επίσης: Οι τρεις Ρομά που έπεσαν νεκροί από σφαίρες αστυνομικών

Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας επεσήμανε ότι υπάρχει ασάφεια για το πού δέχθηκε τη σφαίρα του αστυνομικού ο 17χρονος με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

«Όλα θα ξεκαθαριστούν από την ιατροδικαστική έκθεση» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου ενώ επεσήμανε ότι οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο έχουν δώσει τελείως διαφορετικές καταθέσεις από αυτές του αστυνομικού.

Ο δικηγόρος επεσήμανε ακόμα ότι στο αυτοκίνητου του 17χρονου δεν βρέθηκε ούτε πιστόλι, ούτε μαχαίρι. Η μοναδική κίνηση που έκανε ήταν να αποφύγει τις κλωτσιές που του έδινε ο αστυνομικός.

Επισημαίνεται ότι συγγενείς του άτυχου 17χρονου επιμένουν ότι εκτός από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, τον αδερφό του θύματος και δυο κοπέλες, υπάρχει και άλλος αυτόπτης μάρτυρας και συγκεκριμένα γείτονας ο οποίος είδε όλο το περιστατικό.

«Υπάρχει ένας γείτονας που τα είδε όλα και δήλωσε ότι το παιδί είχε κατέβει ο μισός και δεν έφερε καμία αντίσταση στον αστυνομικό. Δεν πήγε να αρπάξει κανένα όπλο» τόνισε ακόμη. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι δεν έγινε καμία κλήση στο ΕΚΑΒ μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού. «Όσοι δηλώνουν ότι κάλεσαν το ΕΚΑΒ είναι όλα ψέματα» υπογράμμισε ο θείος του άτυχου 17χρονου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter