Οι τρεις Ρομά που έπεσαν νεκροί από σφαίρες αστυνομικών

Οι τρεις Ρομά που έπεσαν νεκροί από σφαίρες αστυνομικών

Ο τρίτος Ρομά μέσα σε διάρκεια τριών ετών που πέφτει νεκρός από σφαίρα αστυνομικού είναι ένας 17χρονος στην Βοιωτία, δίνοντας συνέχεια σε ένα σερί θανάτων Ρομά από σφαίρες αστυνομικών.

Υπενθυμίζουμε τα τρία τραγικά περιστατικά που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τρία νέα παιδιά, χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου 2021, ο 18χρονος Ρομά Νίκος Σαμπάνης από το Πέραμα πέφτει νεκρός από σφαίρες αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Όπως προκύπτει από τις απολογίες των κατηγορουμένων αλλά και από την βαλλιστική έκθεση, τρεις από τους κατηγορούμενους έριξαν συνολικά 29 από τις 38 σφαίρες, σε μία σοκαριστική καταδίωξη που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Σαμπάνη: Ένα όχημα είναι το ίδιο επικίνδυνο με επτά όπλα;

Δεκέμβριος 2022: Άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ τραυμάτισε θανάσιμα τον δεκαεξάχρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη. Έχασε την ζωή του γιατί έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει καύσιμα αξίας 20 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη

Νοέμβριος 2023. 17χρονος έπεσε νεκρός από χέρι αστυνομικού, στην Βοιωτία. Σύμφωνα με συγγενείς του 17χρονου πρόκειται για δολοφονία, σε αντίθεση με τις πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που υποστηρίζουν πως το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Διαβάστε επίσης: Βοιωτία: «Τον κλώτσησε και μετά τον σκότωσε» – Τι καταγγέλλουν συγγενείς του 17χρονου Ρομά (Videos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter