Βοιωτία: «Τον κλώτσησε και τον σκότωσε» – Τι καταγγέλλουν συγγενείς του 17χρονου Ρομά (Videos)

Βοιωτία: «Τον κλώτσησε και τον σκότωσε» – Τι καταγγέλλουν συγγενείς του 17χρονου Ρομά (Videos)

Εκθέτουν την ΕΛ.ΑΣ οι μαρτυρίες συγγενών του 17χρονου Ρομά ο οποίος έχει τη ζωή του από όπλο αστυνομικού στο Λεοντάρι Βοιωτίας, έπειτα από καταδίωξη.

Οι συγγενείς του 17χρονου αναφέρουν ότι ο 17χρονος δεν έφερε καμία αντίσταση ενώ κάνουν λόγο για δολοφονία, καταγγελίες που διαψεύδουν τις αρχικές διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση που έκαναν λόγο για «εκπυρσοκρότηση του όπλου.

«Υπάρχει ένας γείτονας που τα είδε όλα. Το παιδί δεν έφερε καμία αντίσταση στον αστυνομικό. Δήλωσε ο αστυνομικός ότι χτυπήθηκε το παιδί στον θώρακα, ότι πήγε να του πάρει το όπλο από τα χέρια. Ποιο όπλο να του πάρει; Ο μισός είχε βγει από το αμάξι έξω. Υπάρχει ένας γείτονας που τα είδε όλα και δήλωσε ότι το παιδί είχε κατέβει ο μισός και δεν έφερε καμία αντίσταση στον αστυνομικό. Δεν πήγε να αρπάξει κανένα όπλο», κατήγγειλε ο θείος του θύματος στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

 

Ο αδελφός του θύματος μίλησε στο Open TV, περιγράφοντας την τραγική στιγμή. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο αστυνομικός χτύπησε με το όπλο του το τζάμι του αυτοκινήτου με δύναμη, στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα, κλώτσησε τον αδερφό του και τον σκότωσε.

«Χτύπησε με το όπλο στο τζάμι με δύναμη, ανοίγει την πόρτα ο αστυνόμος, τον κλώτσησε -ο αστυνόμος τον αδερφό μου- μετά τον αρπάζει και μετά τον σκότωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε όταν βρέθηκε στο σημείο ότι αστυνομικός κρατώντας το παιδί φώναζε «δεν φταίω».

Διαβάστε επίσης: Διαψεύδει ο αδελφός του 17χρονου τις διαρροές της ΕΛΑΣ περί εκπυρσοκρότησης του όπλου

Οργισμένη αντίδραση από τη Συνομοσπονδία Ρομά

«Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια;», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της για το περιστατικό η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ρομά, Ελλάν Πασσε.

Αναλυτικά:

Μια ακόμα συντριπτική ανακοίνωση

Δεν έχουμε άλλα λόγια που να μπορούν να περιγράψουν την οργή και την θλίψη μας.

Μεσάνυχτα Σαββάτου 11/11/2023 προς Κυριακή 12/11/2023, 17χρονος Ρομ έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, έπειτα από καταδίωξη. Ένα ακόμα όπλο στράφηκε εναντίον ενός Ρομ, υπό συνθήκες που «ακόμη ερευνώνται».

Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια;

Ένα πάθημα (Νίκος Σαμπάνης 2021), που έγινε πάθημα (Κώστας Φραγκούλης 2022) και ξαναγίνεται πάθημα σήμερα. Πάντα για Ρομά.

Ελπίζουμε ειλικρινά να είναι το τελευταίο και θα εργαστούμε εντατικά για αυτό.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του παιδιού και είναι δίπλα τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter