Διαψεύδει ο αδελφός του 17χρονου τις διαρροές της ΕΛΑΣ περί εκπυρσοκρότησης του όπλου

Διαψεύδει ο αδελφός του 17χρονου τις διαρροές της ΕΛΑΣ περί εκπυρσοκρότησης του όπλου

«Ο αστυνομικός κατέβηκε από το αμάξι με νεύρα, πλησίασε, χτύπησε με το όπλο το τζαμί, από την μεριά του αδερφού μου με δύναμη. Άνοιξε την πόρτα ο αδερφός μου, δεν πρόλαβε να κατέβει και ο αστυνομικός του έριξε δύο κλωτσιές στα πλευρά, μια στα πόδια, στο καλάμι, τον άρπαξε από την μπλούζα και τον πυροβόλησε. Γέμισε η άσφαλτος αίματα του αδερφού μου. Χωρίς να κάνει τίποτα. Υπάρχουν μαρτυρίες. Ούτε καταδίωξη, ούτε τίποτα» δήλωσε στο newsit.gr ο αδερφός του 17χρονου Ρομά που πέθανε τη νύχτα του Σαββάτου στην Θήβα.

Ο αδερφός του 17χρονου και αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι επέβαινε μαζί με τον 17χρονο, την κοπέλα του και την αδερφή της στο όχημα και διαψεύδει τις διαρροές της ΕΛΑΣ σχετικά με εκπυρσοκρότηση του όπλου καθώς και το ότι το θύμα προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο από τον αστυνομικό.

Όσον αφορά τον λόγο που δεν σταμάτησε ο ανήλικος στο σήμα της ΕΛΑΣ, ο αδερφός του αναφέρει πως «φοβήθηκε εξαιτίας του δρόμου που όπως λέει ήταν γεμάτος στροφές και ίσως προκαλούσαν κάποιο ατύχημα» προσθέτοντας πως δεν είχε βγάλει δίπλωμα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης τόνισε για το περιστατικό ότι «συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε το θλιβερό περιστατικό, είναι υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές» και πως η ΕΛ.ΑΣ., «που δίνει καθημερινή μάχη για την ασφάλεια των πολιτών, οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής, ακόμη και σε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας, κατά την διάρκεια των οποίων υπάρχει ομολογουμένως αυξημένος κίνδυνος δυστυχούς κατάληξης».

Επιπλέον ανέφερε: «Οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές διερευνούν με τις προβλεπόμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες το περιστατικό σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως».

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ»:

Μια ακόμα συντριπτική ανακοίνωση

Δεν έχουμε άλλα λόγια που να μπορούν να περιγράψουν την οργή και την θλίψη μας.

Μεσάνυχτα Σαββάτου 11/11/2023 προς Κυριακή 12/11/2023, 17χρονος Ρομ έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, έπειτα από καταδίωξη. Ένα ακόμα όπλο στράφηκε εναντίον ενός Ρομ, υπό συνθήκες που «ακόμη ερευνώνται».

Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια;

Ένα πάθημα (Νίκος Σαμπάνης 2021), που έγινε πάθημα (Κώστας Φραγκούλης 2022) και ξαναγίνεται πάθημα σήμερα. Πάντα για Ρομά.

Ελπίζουμε ειλικρινά να είναι το τελευταίο και θα εργαστούμε εντατικά για αυτό.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του παιδιού και είναι δίπλα τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter