Διεθνής Τύπος: Διχάζει το ΝΑΤΟ η Ουκρανία – Στο «μικροσκόπιο» ζητήματα Δικαιοσύνης στη Γαλλία

Διεθνής Τύπος: Διχάζει το ΝΑΤΟ η Ουκρανία – Στο «μικροσκόπιο» ζητήματα Δικαιοσύνης στη Γαλλία

Στη Γερμανία, στη Handelsblatt διαβάζουμε: «Το Κίεβο απαιτεί ένα σαφές σήμα του ΝΑΤΟ». Η Ουκρανία πιέζει για γρήγορη ένταξη στη συμμαχία, ενώ οι ΗΠΑ βάζουν φρένο σε αυτήν. Η Die Welt: «Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Μπλόφα της γερμανικής κυβέρνησης». Στο Βίλνιους, το Βερολίνο θέλει να λειτουργήσει ως μαθητής-πρότυπο. Στην πράξη όμως υπάρχει πρόβλημα, εκτιμά η εφημερίδα. Τέλος, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Μερτς κατηγορεί τους Πράσινους ότι βλάπτουν τη δημοκρατία». Διπλή συνέντευξη της FAZ με ηγέτες του CDU και των Πρασίνων.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ταχεία δικαιοσύνη». Πολλές αυστηρές ποινές επιβλήθηκαν σε όσους συνελήφθησαν τις νύχτες των εξεγέρσεων. Κάποιες εναντίον κατηγορουμένων χωρίς ποινικό μητρώο. Στη Libération διαβάζουμε: «Ματινιόν: Οι ελιγμοί του Νταρμανέν». Ο υπουργός Εσωτερικών ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός. Η εφημερίδα βάζει στο μικροσκόπιο τις φιλοδοξίες, τα δίκτυα και τις σχέσεις του φιλόδοξου πολιτικού. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο Μακρόν και η αστυνομία, η απίθανη μεταρρύθμιση». Ο γάλλος πρόεδρος δεν έχει κάνει αναφορά για την αστυνομική βία μετά το θάνατο του Ναέλ. Ο Μακρόν, πριν εκλεγεί, ήθελε να μεταρρυθμίσει την αστυνομία. Τέλος, η Le Figaro: «Νοσοκομεία: τα επείγοντα υπό μεγάλη πίεση αυτό το καλοκαίρι». Τα δομικά προβλήματα θα επιδεινωθούν, ιδιαίτερα στις τουριστικές ζώνες. Ο υπουργός Υγείας, Φρανσουά Μπρον, θέλει να περάσει μεταρρυθμίσεις για την καλύτερη οργάνωση των εισαγωγών.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η αύξηση σε αφίξεις μεταναστών τροφοδοτεί παγκόσμιες αντιδράσεις». Η μετανάστευση-ρεκόρ σε πλούσιες χώρες δημιουργεί τριβές που πυροδοτούν αυξήσεις της δημοφιλίας των εθνικιστικών κομμάτων σε όλο τον κόσμο. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αυξάνουν την πίεση στη Γερμανία και τις ΗΠΑ για το Κίεβο». Η χρονική συγκυρία της συμμετοχής της Ουκρανίας τίθεται εν υπό εξέταση, στη συνάντηση της συμμαχίας στη Λιθουανία. Τέλος η Washington Post: «Κινδυνεύει η επίδειξη αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ». Οι χώρες διχάζονται για τη χρονική συγκυρία της εισόδου της Ουκρανίας στη βορειοατλαντική συμμαχία.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «To BBC στέλνει τις ‘φωτογραφίες με σεξ’ ενός παρουσιαστή στην Μητροπολιτική αστυνομία». Ο άνδρας αποπέμφθηκε δύο μήνες μετά την καταγγελία. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι μυστικές συμμετοχές βουλευτών σε βρετανικές εταιρείες». Μεταξύ των βουλευτών και πρώην πρωθυπουργός ανάμεσα σε εκείνους που δεν δήλωσαν τις μετοχές, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων. Τέλος, η Daily Telegraph: «Το BBC καλεί την αστυνομία για το σεξουαλικό σκάνδαλο του σταρ». Ένας παρουσιαστής αποπέμπεται καθώς η διοίκηση έρχεται σε επαφή με την Μητροπολιτική αστυνομία για να βοηθήσει στην έρευνα.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «EE, κλιματική κρίση: ‘Οι Δεξιές ενάντια στο περιβάλλον’». Συναγερμός από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Τίμερμανς: «Οι εθνικιστές εκβιάζουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα και μπλοκάρουν την ψήφο στην Πράσινη Συμφωνία». Το μαύρο κύμα αρνητών για το κλίμα έρχεται από την Ελβετία και την Πολωνία και φτάνει μέχρι το Vox στην Ισπανία. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Λα Ρούσα, πολεμική για τη Ροτσέλα». Η υπουργός υπερασπίζεται τον πρόεδρο της Γερουσίας. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Σούπερμπονους με βάση το εισόδημα». Μεταρρύθμιση των κινήτρων για το σπίτι: έκπτωση στο 100% σε εκείνους που το εισόδημα φτάνει τα 15 χιλιάδες ευρώ. Τέλος, η Corriere della Sera: «Μεγάλη ένταση στην υπόθεση Λα Ρούσα». Ο γιος του προέδρου της Γερουσίας κατηγορείται για βιασμό, ενώ προωθείται δικαστική μεταρρύθμιση εν μέσω έρευνας για κατάχρηση χρημάτων από την υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Φεϊχό προηγείται του Σάντσεθ με δύο βαθμούς πριν από την κρίσιμη συζήτηση». Ο πρωθυπουργός χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης, εκτιμά η εφημερίδα, για να επανέλθει με μεγαλύτερη δυναμική στις κάλπες. Ο υποψήφιος του Λαϊκού κόμματος ζητά μια «ελεύθερη κυβέρνηση» ενάντια στον εξτρεμισμό. Και η El Mundo: «Ανδαλουσία, Μαδρίτη και Γαλικία δείχνουν πλειοψηφία για τον Φεϊχό». Το Λαϊκό κόμμα καταγράφει νίκες στις αυτόνομες κοινότητες, ενώ σημαντικές κατακτήσεις σημειώνει σε Βαλένθια και Καταλωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter