Διεθνής Τύπος: Φρίκη στην Μπούτσα, διεθνής κατακραυγή – Εκκλήσεις για έρευνα για εγκλήματα πολέμου

Διεθνής Τύπος: Φρίκη στην Μπούτσα, διεθνής κατακραυγή – Εκκλήσεις για έρευνα για εγκλήματα πολέμου

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Φρίκη με τη σφαγή κοντά στο Κίεβο». Εκατοντάδες νεκροί πολίτες στη Μπούτσα, με το Ζελένσκι να λέει ότι: “Αυτό είναι γενοκτονία”. Ο πρόεδρος τςη Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ κάνει λόγο για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Φρίκη με τους δολοφονημένους πολίτες». Μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή του Κιέβου, δεκάδες πτώματα βρίσκονται στους δρόμους. Ο καγκελάριος Σολτς μιλά για εγκλήματα πολέμου και ανακοινώνει περαιτέρω κυρώσεις. Τέλος, η Die Welt: «Ο Σολτς απαιτεί διευκρινίσεις για το τι συνέβη στην Μπούτσα». Γερμανοί και πολιτικοί από όλο τον κόσμο καταδικάζουν τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων στα προάστια του Κιέβου. Αναμένεται να επιβληθούν επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Η βαρβαρότητα». Εκατοντάδες πτώματα αμάχων που έχουν εκτελεστεί από ρώσους στρατιώτες ανακαλύπτονται στα περίχωρα του Κιέβου. Η Ουάσινγκτον, το Παρίσι και το Λονδίνο μιλούν για εγκλήματα πολέμου και καλούν για μια έρευνα. Στη Le Monde διαβάζουμε: «Η ανησυχία αυξάνεται για τον πληθωρισμό και την αγοραστική δύναμη». Στη Γαλλία οι τιμές ανεβαίνουν, τόσο για την ενέργεια όσο και για τα είδη πρώτης ανάγκης. Το φαινόμενο αυτό, που είχε γίνει αντιληπτό πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναμένεται να γίνει πιο έντονο τις επόμενες εβδομάδες, ενώ ήδη οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να αλλάζουν αγοραστικές συνήθειες. Η Le Figaro έχει τίτλο: «Ο Μακρόν εμφανίζεται στις επάλξεις ενάντια στα άκρα». Στη μοναδική συνάντηση στην καμπάνια του, ο Μακρόν είδε τη Λεπέν, το Ζεμούρ και το Μελανσόν και έκανε λόγο για μια μεγάλη συνάντηση εν όψει του δεύτερου γύρου. Τέλος, η Humanité: «Μια ψήφος για να υπηρετεί το χρήμα τους ανθρώπους». Στην πρωτελευταία του συγκέντρωση το Σάββατο στο Βιλερμπάν, ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού κόμματος Φαμπιάν Ρουσέλ έθεσε επί τάπητος το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Ισπανία και η Ολλανδία συμμαχούν για να χαλαρώσουν οι δημοσιονομικοί κανόνες». Οι δυο κυβερνήσεις επισημαίνουν τις βαρειές συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Προτείνουν να δημιουργηθούν “δημοσιονομικά μαξιλάρια” με σχέδια που θα είναι ειδικά για κάθε χώρα ξεχωριστά. Και η El Mundo: «Η Ρωσία σφαγιάζει τον άμαχο πληθυσμό στην αποχώρησή του από το Κίεβο». Την επίθεση την καταλογίζουν στα “στρατεύματα Ζ”, που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου. Ο ΟΗΕ και ηγέτες από όλο τον κόσμο ζητούν να ερευνηθεί το μακελειό της Μπούτσα.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η φρίκη της Μπούτσα». Στο βόρειο προάστιο του Κιέβου, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν την καταστροφή και το θάνατο. Άμαχοι εκτελούνται στους δρόμους και τους ομαδικούς τάφους, εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν. Ο ουκρανός πρόεδρος κάνει λόγο για γενοκτονία. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Να σταματήσουμε αυτή τη φρίκη». Αποτροπιασμός και αγανάκτηση για τα θύματα της επίθεσης της Ρωσίας. Ευρώπη και ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις. Η Il Messaggero έχει τίτλο: «Τρόμος με αμάχους». Στη Μπούτσα, βόρεια του Κιέβου, οι Ρώσοι αφήνουν στο δρόμο που είναι δεμένα και πυροβολημένα. Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες. Η ΕΕ αναμένεται να βάλει στοπ στο φυσικό αέριο της Ρωσίας. Τέλος, η Corriere della Sera: «Νεκροί άμαχοι, τρόμος και καταδίκη». Οι Ρώσοι διέπραξαν μια σφαγή, εκτιμά η εφημερίδα. ΗΠΑ και ΕΕ θέλουν να επιβάλουν κυρώσεις για τους εγκληματίες πολέμου.

Στη Βρετανία, η Times γράφει: «Άμαχοι πυροβολήθηκαν στους δρόμους». Οι Ρώσοι που αποχώρησαν από το Κίεβο κατηγορούνται για γενοκτονία. Οι κάτοικοι της Μπούτσα που βρέθηκαν νεκροί είχαν τα χέρια τους δεμένα, όπως σε μια εκτέλεση. Στο Guardian διαβάζουμε: «Τρόμος στη Μπούτσα: η Ρωσία κατηγορείται για βασανιστήρια και σφαγή αμάχων». Αναφορές κάνουν λόγο για μαζικούς τάφους και πτώματα παρατημένα στους δρόμους μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων του Πούτιν. Ο Independent έχει τίτλο: «Ένα τρομερό έγκλημα πολέμου». Οι δυτικές χώρες ενώνονται στην καταδίκη της Ρωσίας για τους φόνους αμάχων καθώς εκατοντάδες πτώματα ανακαλύπτονται στα περίχωρα του Κιέβου. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι σύμμαχοι θέλουν να αντιμετωπίσει ο Πούτιν τη δικαιοσύνη για τις αγριότητες του πολέμου». Ο Τζόνσον καταδικάζει τη δολοφονία εκατοντάδων πολιτών από ρώσους στρατιώτες και υπόσχεται βοήθεια για να έρθουν οι κατηγορίες στη Χάγη.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Ο Ζελένσκι αποκαλεί τη ρωσική εισβολή “γενοκτονία”». Οι Ουκρανοί απαιτούν έρευνα για εγκλήματα πολέμου καθώς οι εικόνες από τα δολοφονημένα πτώματα αμάχων προκαλούν τη διεθνή κατακραυγή. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Αναφορές για ωμότητες προκαλούν οργή». Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου μετά από την αποκάλυψη δεκάδων πτωμάτων σε προάστιο του Κιέβου, ενώ  πάνω από 100 άμαχοι βρέθηκαν σε μαζικούς τάφους. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Ουκρανία κατηγορεί ρώσους στρατιώτες για πολεμικές φρικαλεότητες». Η εξοργισμένη Δύση απαιτεί νέες κυρώσεις καθώς τα στρατεύματα του Πούτιν στρέφονται στο Ντονμπάς. Τέλος, οι Financial Times: «Η ΕΕ σχεδιάζει νέες κυρώσεις για τη Ρωσία καθώς οι ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου αυξάνονται». Το Κρεμλίνο αρνείται τις κατηγορίες ενώ γίνονται εκκλήσεις για πλήρες εμπάργκο στο πετρέλαιο και το αέριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter