Διεθνής Τύπος: H ακρίβεια στρέφει τους Γερμανούς προς την ακροδεξιά

Διεθνής Τύπος: H ακρίβεια στρέφει τους Γερμανούς προς την ακροδεξιά

Στη Γερμανία η Tagesspiegel στο βασικό της άρθρο με τίτλο «Η ανησυχία ακολουθείται από τον θυμό» γράφει: «Ανησυχείτε για τα χρήματα;  Οι Γερμανοί βγάζουν σήμερα λιγότερα από ότι έβγαζαν έναν χρόνο πριν. Παρά ταύτα, νέα δεδομένα που παρουσιάζουμε αποκλειστικά, καταδεικνύουν ότι οι πολίτες είναι θυμωμένοι με την τρέχουσα κρίση και φλερτάρουν ακροδεξιά κόμματα». Στο δεύτερο θέμα της με τίτλο «Ο Καγκελάριος Σολτς είναι έτοιμος να συζητήσει για το μεταναστευτικό», αναφέρει: «Μια συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής έρχεται πιο κοντά. Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπάρχουν πολλές εκκλήσεις για την εξεύρεση κοινών λύσεων».

Η Welt am Sonntag στο κεντρικό της θέμα με τον τίτλο «Η Φέζερ για τους ελέγχους στα σύνορα με την Πολωνία και την Τσεχία» αναφέρει: «Η υπουργός Εσωτερικών θέλει να αναπτύξει την ομοσπονδιακή αστυνομία σε έδαφος της Τσεχίας για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης. Κριτική από τους Πράσινους. Η Ένωση ζητάει περισσότερα μέτρα. Διαφωνίες σχετικά με την επανένωση των οικογενειών».

Η Rundschau στο βασικό της ρεπορτάζ με τίτλο «Κρίση στέγασης: Η Γκέιβιτζ ανακοινώνει περαιτέρω στήριξη» γράφει: «Η υπουργός Υποδομών θέλει να δώσει μια «οικονομική ώθηση» στην συνάντηση με την Καγκελαρία: Σχεδιάζονται επέκταση της χρηματοδότησης και επιπλέον χρήματα για κοιτώνες».

Στην Ισπανία η El Pais στο βασικό της θέμα στο πρωτοσέλιδο με τίτλο: «Ο Φεϊχό διατρανώνει την εξουσία του ενόψει της αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης»  γράφει: «Οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου στην Μαδρίτη εναντίον της πιθανής χορήγησης αμνηστίας. Ο «λαϊκός» ηγέτης περιγράφει ως «εκβιασμό» την κίνηση αυτή που εφαρμόζεται στην «διαδικασία». Ο ηγέτης του PP ξεκινάει την αντιπολίτευση με ακόμα μεγαλύτερη ένταση».

Η ABC στο κεντρικό της θέμα με τίτλο «Το PP βγαίνει στους δρόμους εναντίον της «προσβολής» της αμνηστίας» γράφει: «Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από τον Φεϊχό σε μια κίνηση με την οποία ο κόσμος της δεξιάς δείχνει ενότητα και δύναμη. Οι δεκατρείς κυβερνήτες καθώς και οι πρώην πρόεδροι Αθνάρ και Ραχόι έδωσαν το παρών στο ραντεβού».

Στις ΗΠΑ η Los Angeles Times στο πρώτο της θέμα με τίτλο: «WGA και στούντιο πετυχαίνουν προκαταρκτική συμφωνία» γράφει: «Μέλη της Ένωσης Συγγραφέων Αμερικής (WGA), προχώρησαν σε πικετοφορία έξω από το CBS Television City την Κυριακή. Με την προκαταρκτική συμφωνία της WGA να έχει υπογραφεί, τα στούντιο αναμένεται να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην SAG- AFTRA για να επιταχυνθούν οι παγωμένες αυτές συνομιλίες».

Στο βασικό της ρεπορτάζ με τίτλο «Οι «αριστεροί του κέντρου» Μουσουλμάνοι κάνουν δεξιά στροφή για θέματα των ΛΟΑΤΚΙ+» αναφέρει: «Κάποιοι πιστοί μουσουλμάνοι αντιδρούν σε θέματα που η πίστη τους έρχεται πιο κοντά με τις πολιτικές των Ρεπουμπλικάνων».

Η Washington Post στο πρώτο της θέμα με τίτλο «Η απαγόρευση της σημαίας του Pride πυροδοτεί αντιδράσεις ενάντια στην «προδοσία» σε μια μικρή πόλη του Μίσιγκαν» αναφέρει: «Κάποιοι λένε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου φαίνεται να κάνει διακρίσεις εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ, αφού χάνουν μια φωνή στήριξης σε πόλη βόρεια του Ντιτρόιτ».

Στην Washington Post διαβάζουμε επίσης θέματα με τίτλους: «Ο Μενέντεζ του Νιού Τζέρσι, κατηγορείται σε ομοσπονδιακό επίπεδο για δωροδοκία», «Ο Μπάιντεν θα βρεθεί στο πλευρό πικετοφόρων καθώς η απεργία της UAW διευρύνεται» και «Η κυβέρνηση προειδοποιεί τα Υπουργεία να ετοιμάζονται για άλλο ένα shutdown των υπηρεσιών».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter