Διεθνής Τύπος: Η Γερμανία κατηγορεί την Ρωσία για κυβερνο-επιθέσεις – Έπεσε το τελευταίο οχυρό αντίστασης στο Αφγανιστάν

Διεθνής Τύπος: Η Γερμανία κατηγορεί την Ρωσία για κυβερνο-επιθέσεις – Έπεσε το τελευταίο οχυρό αντίστασης στο Αφγανιστάν

Στις ΗΠΑ, οι Financial Times γράφουν: «Η Γερμανία κατηγορεί την Ρωσία για το κύμα κυβερνο-επιθέσεων στην τελική ευθεία των εκλογών». Το Βερολίνο κάνει λόγο για ύποπτα e-mail, ενώ έκανε επίσημη διαμαρτυρία στη Μόσχα. Παράλληλα, η κούρσα για τη διαδοχή της Μέρκελ δεν έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η επιστροφή στα επαγγελματικά ταξίδια καθυστερεί λόγω αύξησης των κρουσμάτων». Οι εταιρείες διστάζουν να στείλουν τους εργαζόμενούς τους σε ταξίδια καθώς αναμένεται άλλη μια έξαρση του ιού αυτό το φθινόπωρο. Η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προστατεύσει τις αμβλώσεις στο Τέξας». Η κυβέρνηση υπόσχεται στήριξη για τις γυναίκες και τις κλινικές. Ωστόσο πρόκληση αποτελεί το γεγονός ότι παρόμοιοι νόμοι με αυτόν που ουσιαστικά απαγορεύει την άμβλωση στην πολιτεία του Τέξας ετοιμάζονται και σε άλλες πολιτείες. Τέλος, οι New York Times: «Το όραμα των Δημοκρατικών για την βοήθεια: από την κούνια ως τον τάφο». Αν το κόμμα των Δημοκρατικών περάσει το νομοσχέδιο για την οικονομική βοήθεια ύψους $3,5 τρις θα χρειαστεί όλες τις ψήφους που έχει στο Κογκρέσο.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Στο Αφγανιστάν πέφτει και η τελευταία αντίσταση». Μετά από μακρά μάχη ο στρατός των Ταλιμπάν κατακτά ακόμα και την περιοχή του Πανσίρ. Οι σημαίες των νέων κυρίαρχων ανεμίζουν ακόμα και στο μαυσωλείο του θρυλικού κομαντάντε Μασούντ. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Εμβόλια: ελεύθερος ο δρόμος προς την τρίτη δόση». Ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα είπε ότι θα χορηγηθεί τρίτη δόση στις ευπαθείς ομάδες μέσα στον Σεπτέμβριο. Η Il Messaggero κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο: «Ευέλικτη εργασία, όλοι οι καινούριοι κανόνες». Χρονοθυρίδες για την εργασία, επιστροφή χρημάτων για το Wi-Fi καθώς και κουπόνια για φαγητό προβλέπεται στο νέο σχέδιο της κυβέρνησης. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Οι κανόνες της επιστροφής στα σχολεία». Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει «ευέλικτες αποστάσεις» καθώς και την κατάργηση της χρήσης μάσκας σε τάξεις όπου όλοι οι μαθητές είναι εμβολιασμένοι.

Στη Γαλλία, τα πρωτοσέλιδα κατακλύζονται από φωτογραφίες του ηθοποιού Ζαν Πολ Μπελμοντό. Η Le Figaro γράφει: «Ο άσος των άσων». Η Libération: «Η ζωή του Μπεμπέλ». Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό πέθανε την Δευτέρα σε ηλικία 88 ετών. Τέλος η Humanité κυκλοφορεί γράφοντας λακωνικά: «Ο υπέροχος». Η Le Monde σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, έχει τίτλο: «Επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου: η ώρα της δικαιοσύνης». Ξεκινάει η δίκη για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Σεν Ντενί που κόστισε 130 νεκρούς το Νοέμβριο του 2015. Είκοσι κατηγορούμενοι θα δικαστούν, μεταξύ των οποίων και ο μοναδικός επιζών από τους φερόμενους ως δράστες, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Στη Βρετανία,  ο Μπόρις Τζόνσον δείχνει αποφασισμένος να περάσει την αύξηση της φορολογίας για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας. Ο Guardian γράφει σχετικά: «Η υπηρεσίες υγειονομικής φροντίδας είναι σε κρίση, προειδοποιεί ο Τζόνσον με σκοπό να κατευνάσει την αντίσταση». Ο βρετανός πρωθυπουργός θέλοντας να πείσει τους «στασιαστές» βουλευτές θα επικαλεστεί την κρίση του υγειονομικού συστήματος κι ότι «δεν πρόκειται να φτιάξει μόνο του». Ο Independent για το ίδιο θέμα: «Μεταρρύθμιση της κοινωνικής πρόνοιας ή καταστροφή, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός». Ο Τζόνσον θα προωθήσει την αύξηση των φόρων για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πρόνοιας παρά την οργή των Τόρυδων. Στην Daily Telegraph διαβάζουμε: «Οι Τόρυδες καταγγέλλουν την ‘απάτη’ της αύξησης των φόρων». Ο πρώην επικεφαλής των Συντηρητικών, σερ Ίεην Ντάνκαν Σμιθ, αποκάλεσε ‘απάτη’ το σχέδιο του Τζόνσον αφού δεν προβλέπεται καμιά ουσιαστική αλλαγή στο σύστημα Υγείας. Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο βρετανός πρωθυπουργός έχει δεχθεί ιδιωτικώς συμβούλους οι οποίοι τον προειδοποίησαν ότι οι λίστες αναμονής του NHS θα γυρίσουν στα κανονικά επίπεδα σε έξι χρόνια, παρά την επιπλέον χρηματοδότηση. Τέλος, οι Times: «Σταματήστε περισσότερους μετανάστες ή πληρώστε το τίμημα, λέει η Γαλλία». Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ είπε την Δευτέρα στη βουλή ότι είναι έτοιμη να μην χορηγήσει εκατομμύρια λίρες ως οικονομική βοήθεια στην Γαλλία για την αναχαίτιση του μεταναστευτικού κύματος μετά την άφιξη αριθμού ρεκόρ μεταναστών την προηγούμενη μέρα.

Στη Γερμανία,  η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Καραντίνα για ολόκληρες σχολικές τάξεις μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις». Τα ομόσπονδα κρατίδια υιοθετούν περιοριστικά μέτρα για τους εργαζόμενους στην Υγεία. Παράλληλα, τα δωρεάν τεστ θα γίνονται μετά από πέντε ημέρες. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Τέλος η καραντίνα για ολόκληρες τάξεις». Για την απομόνωση των προσβεβλημένων από κορονοϊό παιδιά σε σχολεία και νηπιαγωγεία, ομοιόμορφοι κανόνες θα ισχύουν από εδώ και στο εξής, με ανάλογο τρόπο. Οι υπουργοί Υγείας τόσο της κεντρικής κυβέρνησης όσο και των ομόσπονδων κρατιδίων συμφωνούν σε αυτά τα μέτρα. Τέλος, η Die Welt: «Η αντιπολίτευση στην Λευκορωσία τιμωρείται με 11 χρόνια φυλάκιση». Η αντίπαλος του καθεστώτος Μαρία Κολεσνίκοβα πέρασε από δίκη στο Μινσκ. Με την κάθειρξη, η αυταρχική κυβέρνηση θέλει να επιδείξει την ισχύ της.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Λέσμες προτρέπει να ανανεωθεί η δικαστική εξουσία με τον τρέχοντα νόμο». Ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου ζητά τον διαχωρισμό του οργάνου από τον κομματικό αγώνα. Επίσης, επικρίνει την κυβέρνηση για την έλλειψη συναίνεσης στην απόδοση χάρης στους καταλανούς αυτονομιστές πολιτικούς. Και η El Mundo: «Ο Λέσμες αψηφά την προσπάθεια του Σάντσεθ για έλεγχο της Δικαιοσύνης». Ο νέος πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου, Κάρλος Λέσμες, στην ομιλία του για την έναρξη του δικαστικού έτους επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την προσπάθειά της να ελέγξει την Δικαιοσύνη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter