Διεθνής Τύπος: «Κομμάτια» προϋπολογισμός και αξιοπιστία της Τρας – Συνεχίζουν οι πυρηνικοί σταθμοί στη Γερμανία

Διεθνής Τύπος: «Κομμάτια» προϋπολογισμός και αξιοπιστία της Τρας – Συνεχίζουν οι πυρηνικοί σταθμοί στη Γερμανία

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «To mea culpa του Χαντ μπορεί να σημαίνει £5.000 σε λογαριασμούς καυσίμων». Η Τρας υφίσταται ταπείνωση καθώς ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ κομματιάζει τον μίνι προϋπολογισμό της. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο Χαντ κομματιάζει τα σχέδια της πρωθυπουργού σε μια εκπληκτική αναστροφή στη φορολογία». Το μέλλον της Τρας υπό αμφισβήτηση μετά την ανατροπή της πλειονότητας των πολιτικών της. Στον Independent διαβάζουμε: «Οι συντάξεις σε κίνδυνο από το κυνήγι του Χαντ για περισσότερες εξοικονομήσεις». Ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι οι αποφάσεις που έχει η κυβέρνηση μπροστά της είναι τόσο δύσκολες που θα προκαλέσει κλαυθμούς, ενώ η Τρας αποφεύγει τη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων για να κάνει συναντήσεις σχετικά με την ηγεσία του κόμματός της. Τέλος, η Daily Telegraph: «Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις τεράστιας δυσκολίας». Ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε τη φορολογία των έκτακτων κερδών, ενώ η αλλαγή στο πλαφόν των λογαριασμών μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αύξηση στους λογαριασμούς από την επόμενη άνοιξη.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η Βρετανία κόβει το περισσότερο από το πρόγραμμα μειώσεων φόρων». Οι αγορές επευφημούν την κίνηση του νέου υπουργού Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι η πολιτική αστάθεια παραμένει. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Υπό τον Σι, η Κίνα μπορεί να επιστρέψει στην κρατικά ελεγχόμενη οικονομία». Ο κινέζος πρόεδρος έχει μιλήσει πολλές φορές για το άνοιγμα της οικονομίας κατά τη διάρκεια της δεκαετούς παραμονής του στην εξουσία. Τώρα όμως που διεκδικεί μια δίχως προηγούμενο τρίτη θητεία, δίνει σημάδια μιας πιο ελεγχόμενης οικονομίας. Στους Financial Times διαβάζουμε: «O νέος υπουργός Οικονομικών κομματιάζει την οικονομική πολιτική της Τρας για να εξευμενίσει τις αγορές». Το μέλλον της πρωθυπουργού είναι στην κόψη του ξυραφιού, ενώ οι μειώσεις στους φόρους καταργούνται και η βοήθεια στους λογαριασμούς ενέργειας περιορίζεται. Τέλος η Washington Post: «Το ηλεκτρικό δίκτυο είναι ο πρώτος στόχος στην Ουκρανία». Η Ρωσία στοχεύει στο κόψιμο της θέρμανσης και του ρεύματος.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Σολτς: Και οι τρεις πυρηνικοί σταθμοί μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2023». Ο καγκελάριος αποφασίζει τη συνέχεια της λειτουργίας των σταθμών, με ανάμικτες αντιδράσεις από τα κόμματα του συνασπισμού. FDP: Πλήρης υποστήριξη. Πράσινοι: Ο σταθμός στο Emsland δεν είναι απαραίτητος. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Όλαφ Σολτς κάνει επίδειξη δύναμης». Ο καγκελάριος θέλει να διατηρήσει σε λειτουργία τρεις πυρηνικούς σταθμούς μέχρι τα μέσα Απριλίου. Ο αρχηγός της κυβέρνησης επικαλείται την εξουσία του να θέτει κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να τερματιστεί η διαμάχη του συνασπισμού. Τέλος, η Die Welt: «Drone καμικάζι έπληξαν το Κίεβο». Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε ρωσική επίθεση με ιρανικά όπλα.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ανισότητες: Καταδικασμένοι στην φτώχεια». Η έκθεση της οργάνωσης Caritas σοκάρουν: αριθμός-ρεκόρ των πολιτών σε ανάγκη, αγγίζουν τα 5,6 εκατομμύρια, ενώ χρειάζονται 5 γενιές για να αντιστραφεί η κατάσταση. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Τα φαντάσματα του Ντονμπάς». Η επίθεση της Ρωσίας συνεχίζεται με καμικάζι drone, ενώ η Ουκρανία ευχαριστεί την Ιταλία για τη νέα βοήθεια. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Κυβέρνηση, η Μελόνι τώρα επιταχύνει». «Ξεπάγωμα» των σχέσεων με τον Μπερλουσκόνι, που παίρνει πέντε υπουργεία, όπως και η Λέγκα. Ο Σαλβίνι πηγαίνει στο υπουργείο Υποδομών αντί του Εσωτερικών που επιθυμούσε. Τέλος, η Corriere della Sera: «Κυβέρνηση, ένα βήμα από τη συμφωνία». Οι σύμμαχοι πηγαίνουν ενωμένοι στο Ματαρέλα. Ο Σαλβίνι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παίρνει το Υποδομών.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Μισθοί: Η ουσία της απεργίας». Αντιμέτωποι με την πτώση του επιπέδου ζωής τους, οι μισθωτοί όλων των επαγγελμάτων καλούνται να κινητοποιηθούν για την αύξηση των αμοιβών αυτή την Τρίτη, μετά από κάλεσμα της CGT. Στη Libération διαβάζουμε: «Μακρόν: Είναι μια ώρα δύσκολη η ώρα της απεργίας». Μετά την υποτίμησή του από την κυβέρνηση, το κοινωνικό κίνημα που ξεκίνησε από τα διυλιστήρια μεγαλώνει. Επιστροφή σε ένα μήνα κυβερνητικών αποτυχιών, προβλέπει η εφημερίδα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Απεργίες: η κοινωνική συμφορά της κυβέρνησης». Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν είναι σε άμυνα εν όψει της μέρας κινητοποιήσεων των εργαζομένων για την αγοραστική δύναμή τους, τους μισθούς και το δικαίωμα στην απεργία. Τέλος, η Le Figaro: «’Αντι-πλούσιες’ κοροϊδίες στην Εθνοσυνέλευση». Υπερκέρδη, «φόρος εξόδου»… Πληθαίνουν οι τροπολογίες στον προϋπολογισμό του 2023 για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων καθώς οι οικολόγοι ακτιβιστές κυνηγούν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του πλούτου.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «O Πούτιν εξαπολύει μια επίθεση με drone από το Ιράν για να προκαλέσει πανικό στην Ουκρανία». Η Ρωσία εκτόξευσε εναντίον του Κιέβου και άλλων πόλεων τους Shahed-I36. Οι επιθέσεις της Μόσχας έχουν καταστρέψει το 40% του ηλεκτρικού δικτύου της Ουκρανίας. Και η ABC: «Ο Σάντσεθ παρουσιάζει τον Γκονθάλεθ ως το prequel του». Το Σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE) τιμά τα σαράντα χρόνια από τη νίκη του 1982 χωρίς να προσκαλέσει τον Αλφόνσο Γκέρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter