Διεθνής Τύπος: Μαριούπολη, μια πόλη-φάντασμα – Καταψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Μπούντεσταγκ

Διεθνής Τύπος: Μαριούπολη, μια πόλη-φάντασμα – Καταψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Μπούντεσταγκ

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Τι απομένει από τη Μαριούπολη». Οι φωτογραφικές αποδείξεις της ολοκληρωτικής καταστροφής της Μαριούπολης κόβουν την ανάσα. Παράλληλα, οι υποκλοπές στις συνομιλίες μεταξύ των ρώσων στρατιωτών που αποκαλύφθηκαν την Πέμπτη δείχνουν τον τρόπο που εκτελούσαν τους άμαχους, γράφει η εφημερίδα. Στην Il Messaggero διαβάζουμε: «Η πόλη φάντασμα». Οι κάτοικοι από την Μαριούπολη λένε ότι η πόλη τους δεν υπάρχει πια. Παράλληλα, η Ρωσία αποβάλλεται από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Η La Stampa έχει τίτλο: «Το μέτωπο του Ντονμπάς». Πλησιάζει η μάχη για την διαφιλονικούμενη περιοχή, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, λέει ότι η σύγκρουση θα μοιάζει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τέλος, η Corriere della Sera: «Εμπάργκο και όπλα εναντίον του Πούτιν». Η ΕΕ κινητοποιείται για την ρωσική ενέργεια, ενώ το ΝΑΤΟ αναμένεται να βοηθήσει περαιτέρω στρατιωτικά το Κίεβο.

 Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Μπούντεσταγκ απορρίπτει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού». Καταψηφίστηκε η πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών. Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ είπε ότι η καταπολέμηση της πανδημίας θα γίνει πιο δύσκολη. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο εμβολιασμός αποτυγχάνει στην Bundestag». Η πλειονότητα των βουλευτών καταψήφισε έναν συμβιβασμό από το εσωτερικό του συνασπισμού που θα ίσχυε για όλους τους ενήλικες άνω των 60 ετών. Στο SPD η οργή είναι πλέον μεγάλη. Και η Die Welt: «Ο Όλαφ Σολτς βιώνει μια καταστροφή με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό». Ο συμβιβασμός για τον κυβερνητικό συνασπισμό αποτυγχάνει παταγωδώς στην Βουλή. Ο καγκελάριος είχε κινητοποιήσει κάθε φωνή.

 Στις ΗΠΑ, η New York Times γράφει: «Η Τζάκσον εγκρίνεται για το Ανώτατο Δικαστήριο καθώς οι υποστηρικτές της χαιρετίζουν τη στιγμή-ορόσημο». Η Κετάντζι Τζάκσον είναι η πρώτη αφρο-αμερικανή γυναίκα που θα υπηρετήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Εγκρίθηκε από τη Γερουσία με ψήφους 53-47. Στην Washington Post διαβάζουμε: «Το ανατολικό κομμάτι της Ουκρανίας ετοιμάζεται για να δεχθεί επίθεση». Η Ρωσία ανασυντάσσεται μετά την αποτυχία στο Κίεβο. Τρεις περιφέρειες της Ουκρανίας προτρέπουν τους κατοίκους να φύγουν εν μέσω νέων βομβαρδισμών. Η Wall Street Journal κυκλοφορεί σήμερα: «Η Ουκρανία ζητά περισσότερα όπλα». Οι ΗΠΑ θα πλήξουν τη Ρωσία στο εμπόριο καθώς ο ΟΗΕ αποβάλει τη Μόσχα από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τέλος, οι Financial Times: «Η Rusal γίνεται η πρώτη ρωσική εταιρεία που ζητά την διερεύνηση για εγκλήματα πολέμου στη Μπούτσα». Η εταιρεία παραγωγής αλουμινίου “σπάει τις γραμμές” της ρωσικής προπαγάνδας, γράφει η εφημερίδα. Παράλληλα, το ΝΑΤΟ υπόσχεται περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, ενώ το Κρεμλίνο παραδέχεται ότι έχει βαριές απώλειες.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Φωνές για τις ευτυχισμένες μέρες». Μισθωτοί του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, άνθρωποι του πολιτισμού, κάτοικοι της πόλης και της επαρχίας, εξηγούν στην εφημερίδα γιατί επέλεξαν να ψηφίσουν τον υποψήφιο του Κομμουνιστικού κόμματος, Φαμπιάν Ρουσέλ. Στη Libération διαβάζουμε: «Ψηφοφόροι της Αριστεράς: κι εσείς, πώς τα πάτε;». Ψήφος από ιδεολογία ή στρατηγική επιλογή; Δυο μέρες από τον πρώτο γύρο και εν μέσω ανόδου της ακροδεξιάς Λεπέν η εφημερίδα συναντά αναποφάσιστους ψηφοφόρους της Αριστεράς, που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Η Le Monde έχει τίτλο: «Ρωσικό αέριο: το ζήτημα του εμπάργκο γίνεται επίμονο». Μετά από 42 μέρες πολέμου και την αποκάλυψη των κτηνωδιών, η ανάγκη να σταματήσουν οι εισαγωγές ρωσικού αερίου είναι πιο πιεστική από ποτέ. Η Λιθουανία πήρε την απόφαση να σταματήσει να παίρνει ρωσικό αέριο ενώ η Γερμανία αναγνωρίζει ότι πρέπει να επανεξετάσει το ενεργειακό μοντέλο της. Τέλος, η Le Figaro: «Πρώτος γύρος: μπορεί η αποχή να τα αλλάξει όλα;». Η υπόθεση μιας συμμετοχής ιστορικά χαμηλής, ικανής να ανατρέψει τα προγνωστικά για τις εκλογές της Κυριακής, ανησυχεί τους υποψήφιους.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο Σουνάκ φοβάται ότι οι αποκαλύψεις για τη σύζυγό του είναι “πληρωμένο χτύπημα”». Ο Ρίσι Σουνάκ πιστεύει ότι είναι θύμα πολιτικής σκευωρίας μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του χρησιμοποιεί το καθεστώς μη μόνιμου κατοίκου για να μην πληρώνει φόρους στη Βρετανία. Στο Guardian διαβάζουμε: «Η σύζυγος του Σουνάκ μπορεί να έχει αποφύγει να πληρώσει £20 εκατομμύρια σε φόρους στη Βρετανία». Το κύρος του υπουργού Οικονομικών πλήττεται περαιτέρω από την υπόθεση της φοροαποφυγής της συζύγου του. Ο Independent έχει τίτλο: «”Εκπληκτική υποκρισία” του Σουνάκ για το φορολογικό καθεστώς». Ο υπουργός και η σύζυγός του καλούνται να ξεκαθαρίσουν την οικονομική κατάστασή τους. Τέλος, η Daily Telegraph: «Κύκλοι του Σουνάκ πιστεύουν ότι η Ντάουνινγκ Στριτ υπονομεύει τον υπουργό Οικονομικών». Ερωτήματα ανακύπτουν για το καθεστώς της συζύγου του υπουργού μετά από την μάχη για τις δημόσιες δαπάνες.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο Σάντσεθ και ο Φεϊχό ανοίγουν μια φάση αναθέρμανσης των σχέσεων χωρίς συμφωνίες».   Ο νέος αρχηγός του Λαϊκού κόμματος, Αλμπέρτο Φεϊχό, μπορεί να ξεμπλοκάρει την υπόθεση του Συμβουλίου της Δικαστικής Εξουσίας. Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δεν γίνεται συγκεκριμένος  για τις 11 προτάσεις του για τις θέσεις των δικαστών του Συμβουλίου. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ αρνήθηκε το δημοσιονομικό σύμφωνο του Φεϊχό μέσα σε λίγα λεπτά: ‘δεν είναι δυνατό’». Ο ισπανός πρωθυπουργός αρνήθηκε την πρόταση για μείωση των φόρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter